05/06/21

ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου αντεπιτίθεται στον Μάριο Σαλμά


Σκληρό κατηγορώ προς τον βουλευτή Μάριο Σαλμά εξαπέλυσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου Αντρέας Τσώλης.

Ο κ. Τσώλης κατηγορεί τον κ. Σαλμά ότι ήρθε εκ των υστέρων και, χρησιμοποιώντας τους θανάτους άτυχων συνανθρώπων μας, έδωσε τηλεοπτικό προεκλογικό σόου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την Παρασκευή 4/6/2021 επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Αγρινίου ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην Υφυπουργός Υγείας κ. M. ΣΑΛΜΑΣ με σκοπό την αποκλειστική συνάντηση του με τον Διοικητή του Νοσοκομείου.

Μετά την συνάντηση προέβη σε δηλώσεις κατά τις οποίες στοχοποίησε τον Διοικητή του Νοσοκομείου (τον οποίο υποτιμητικά αποκάλεσε λογιστή) ως αποκλειστικό Υπεύθυνο για όλες τις παθογένειες του Νοσοκομείου και ειδικά για την αυξημένη θνητότητα στην ΜΕΘ-COVID, και μάλιστα ζήτησε την παραίτηση του.

Θα απαντήσω στους ισχυρισμούς του κ. Μ. ΣΑΛΜΑ, χωρίς να δώσω καμιά αξία σε αυτούς, με τις κάτωθι ερωτήσεις.

Ποια ήταν η παρουσία του κ. ΣΑΛΜΑ στο Νοσοκομείο από τον Ιούνιο του 2019 που το επισκέφτηκε για προεκλογικούς λόγους;

Επισκέφτηκε έστω για ελάχιστη ώρα από την αρχή της πανδημίας το Νοσοκομείο για να διαπιστώσει από κοντά την αγωνία των εργαζομένων και του Διοικητή και να συμπαρασταθεί στον αγώνα που έδιναν κατά της πανδημίας και να κρατήσουν όρθιο το Νοσοκομείο για να περιθάλψει του συμπολίτες μας που νόσησαν και τους οποίους επικαλείται κ. ΣΑΛΜΑΣ;

Γιατί θυμήθηκε τώρα να ασχοληθεί με τις αγωνίες των πολιτών όπως ισχυρίζεται και δεν ζητούσε τα στοιχεία από την Διοίκηση ή το Υπουργείο, προκειμένω να ζητήσει κατόπιν εξηγήσεις από την Διοίκηση;

Γιατί δεν διάβασε τα αναφερόμενα στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Διοικητής και δημοσιεύτηκε και αποκαθιστούσε την αλήθεια ποιος γνώριζε και τι και με ποιο τρόπο ενεργούσε ή δεν ενεργούσε;

Γιατί αν ήθελε να βοηθήσει με τον οποιοδήποτε τρόπο το Νοσοκομείο όπως επικαλείται δεν το έπραξε ακόμα και χωρίς το κάλεσμα του Διοικητή;

Για την υποστελέχωση στην ΜΕΘ γιατί δεν αναφέρει τι ακριβώς ειπώθηκε σχετικά με την αγωνία και τις ενέργειες του Διοικητή να βρει εξειδικευμένο προσωπικό;

Γιατί θυμήθηκε ξαφνικά ότι δεν λειτουργεί ο Μαγνητικός Τομογράφος; ‘Η δεν το γνώριζε; Και πάλι γιατί δεν αναφέρει τι ειπώθηκε σχετικά με τις ενέργειες του Διοικητή να βρει εξειδικευμένο προσωπικό;

Κ. ΣΑΛΜΑ το να επιρρίπτεις τις ευθύνες στο πρόσωπο του Διοικητή και μάλιστα να μιλάς για ποινικά αδικήματα και εισαγγελικές παρεμβάσεις δεν προσφέρεις τίποτε στο να γίνει καλύτερο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Προσφέρεις στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας όταν είσαι παρών με παρεμβάσεις και δράσεις που αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες προς τον πολίτη.

Το τηλεοπτικό σόου προεκλογικού χαρακτήρα που έστησε ο κ. ΣΑΛΜΑΣ επιρρίπτοντας ευθύνες και προτείνοντας εισαγγελικές παρεμβάσεις χρησιμοποιώντας τους θανάτους άτυχων συνανθρώπων μας που νόσησαν, δε πείθει την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας του Νομού μας.

Η πλειοψηφία των πολιτών γνωρίζει πάρα πολύ καλά για την προσφορά μου κατά τη διάρκεια της θητείας μου και πως δόθηκε η μάχη κατά της πανδημίας. Γνωρίζουν ότι χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό και ειδικούς λοιμοξιολόγους αλλά με το υπάρχον ελλειμματικό προσωπικό δόθηκε η μάχη κατά της πανδημίας και αντιμετωπίστηκε παρά τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, που ούτως ή άλλως συνέβησαν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Τις αιτίες που χάθηκαν οι συνάνθρωποι μας και αν τα ποσοστά είναι υψηλά ή χαμηλά θα το εντοπίσουν οι ειδικοί έλεγχοι που έχουν ήδη αποφασιστεί σε Διοικητικό επίπεδο. Ας διερευνηθούν και κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης.

Προσωπικά δεν έχω να φοβηθώ τίποτε ούτε σε διοικητικό ούτε σε ποινικό επίπεδο.

Φοβούνται μόνο όσοι δεν διακατέχονται από ηθικές και άξιες αλλά ενεργούν με τρόπο που βλάπτουν την τιμή και την υπόληψη συνανθρώπων τους προκειμένω να αποκομίσουν οφέλη».

2 σχόλια:


  1. Ανδρέας Τσώλης: Τελικά υπέβαλε την παραίτησή του από διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου
    ----------------------------------------------------------------------------------

    Ανδρέας Τσώλης: Τελικά υπέβαλε την παραίτησή του από διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου
    Υπέβαλε την παραίτηση του, τελικά, από διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου ο κ. Ανδρέας Τσώλης.

    Την έγγραφη παραίτησή του απέστειλε στο Υπουργείο Υγείας ο κ. Τσώλης ενώ νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε κάνει γνωστή την απόφασή του να να παυθεί τη Δευτέρα από τα καθήκοντα του στην περίπτωση που δεν παραιτείτο.

    Ο κ. Τσώλης είναι εξαιρετικά ενοχλημένος από τις εξελίξεις και σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται τις ευθύνες που του καταλογίζονται για τους χειρισμούς του σχετικά με την υψηλή θνητότητα στο ΜΕΘ Covid-19.


    Πριν από λίγο δήλωσε στην ΕΡΤ ότι παραιτείται επειδή ποδοπατήθηκε βάναυσα η επαγγελματική του συνείδηση και αξιοπρέπεια μαζί με την προσωπική του γαλήνη και ηρεμία και αναίτια καταβλήθηκε προσπάθεια καταλογισμού ευθυνών εναντίον για το υψηλό ποσοστό θνητότητας.

    Σε άλλο σημείο των λεγομένων του υπάρχει αναφορά σε “τηλε-κανιβαλισμό” ενώ σημείωσε ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ5 Ιουνίου 2021 στις 6:45 μ.μ.

    Γιατί δεν απαντά ο Διευθυντής της ΜΕΘ στις καταγγελίες;
    ======================================================


    Αναπάντητα ερωτήματα αφήνει ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου – Τον τρόπο λειτουργίας της ΜΕΘ ψάχνουν εμπειρογνώμονες


    Με τους κυβερνητικούς βουλευτές Κώστα Καραγκούνη και Μάριο Σαλμά να ζητούν από το Υπουργείο Υγείας την απομάκρυνση του διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου Ανδρέα Τσώλη, με αφορμή τα ανεξήγητα ποσοστά θνητότητας στη ΜΕΘ covid του Νοσοκομείου Αγρινίου καταλογίζοντάς του ανεπαρκή διαχείριση του προβλήματος, εντείνεται ο προβληματισμός για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

    Και αυτό γιατί η πανδημία δεν έχει τελειώσει, το πολυπόθητο τείχος ανοσίας δεν έχει ακόμη χτιστεί και πιθανότητα και άλλοι συνάνθρωποί μας θα χρειαστεί να νοσηλευτούν σε μια ΜΕΘ που βγάζει μόνο νεκρούς… Ήδη χθες σημειώθηκε ένας ακόμη θάνατος στη MEΘ covid του Νοσοκομείου Αγρινίου, όπου ένας 71χρονος ιερέας από το Καινούργιο του Δήμου Αγρινίου έχασε τη μάχη.

    61 νεκροί από covid εκτός ΜΕΘ! : Προβληματικά ποσοστά και στην κλινική covid
    Πάντως είναι αξιοσημείωτο ότι ενώ επισήμως διαψεύδεται το 100% της θνητότητας στη ΜΕΘ τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο Μ. Σαλμάς κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στο Νοσοκομείο Αγρινίου μιλούν 40 νεκρούς και ποσοστό θνητότητας 100%.

    Επιπλέον εντύπωση προκάλεσαν τα στοιχεία που έδωσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ αναφορικά με την απλή κλινική covid του Νοσοκομείου Αγρινίου και τα οποία μιλούν για 61 νεκρούς εκτός ΜΕΘ.

    Σύμφωνα με το Μάριο Σαλμά το ποσοστό θνητότητας στην απλή κλινική covid είναι 17,2% καθώς από τους 580 που νοσηλεύτηκαν έχασαν τη ζωή τους 61. Την ίδια στιγμή σύμφωνα με το βουλευτή της ΝΔ το ποσοστό θνητότητας σε αντίστοιχη κλινική κοντινού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου είναι μόνο 2,5% αφού από τους 700 έχασαν τη ζωή τους 20.

    «Το ποσοστά θνητότητας όφειλαν να προσελκύσουν την προσοχή του διοικητή. Όταν τον ρώτησα, αν τα αξιολόγησε μου απάντησε «εγώ είμαι λογιστής δεν έχω γνώση ιατρικής, έπρεπε κάποιος να μου το πει..» είπε ο Μ. Σαλμάς.

    «Δεν τον απασχόλησε ποτέ το θέμα και ως εκ τούτου δε ζήτησε τη γνώμη του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου για να τον συμβουλέψει, αφού δεν γνώριζε τα θέματα αυτά. Δε ζήτησε ποτέ τη γνώμη της διευθύντριας της Ιατρικής Υπηρεσίας, με την οποία όπως ο ίδιος μου είπε επί οκτώ μήνες έχουν πολύ κακή σχέση και δεν μιλάνε. Δεν ζήτησε ποτέ τη βοήθεια της Υγειονομικής Περιφέρειας και εξειδικευμένων επιστημόνων από γειτονικά Τριτοβάθμια Ιδρύματα για να έρθουν να συνδράμουν…» , σημείωσε ακόμη ο Μ. Σαλμάς.

    Ο βουλευτής εμμέσως πλην σαφώς κάλεσε επιτακτικά την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να απομακρύνει τον Ανδρέα Τσώλη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κάθε μέρα που παραμένει ο διοικητής, όποιος δεν τον απομακρύνει αναλαμβάνει ακέραια και την διοικητική και την ποινική ευθύνη η οποία απορρέει…» σημείωσε.

    Σαφείς αιχμές άφησε ο κ. Σαλμάς και σε βάρος της διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας για τη διαχείριση του επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού κάνοντας λόγο για εξυπηρέτηση μικροσκοπιμοτήτων.

    Ο βουλευτής πρόσθεσε ότι σέβεται την προσπάθεια των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, που βοήθησαν και συνέβαλαν για να ανταπεξέλθουν σε αυτή τη μάχη ωστόσο τα αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά αλλά εναντίον του κόσμου, και κάτι πρέπει να αλλάξει , «για να μην είναι ένα νοσοκομείο μικροσκοπιμοτήτων ψευδοσυνδικαλιστών».

    ΑπάντησηΔιαγραφή