29/07/21

Ναύπακτος~Τόσα χρόνια αυτή η γάγγραινα έξω από το 3ο Δημοτικό και κανείς δεν συγκινείται…

 

Φωτεινοί σηματοδότες που η έλλειψή τους δημιουργεί θανατηφόρα τροχαία στην καθημερινότητα του πολίτη.


αναδημοσίευση από 19 Δεκεμβρίου 2018
Αναγνώστης μας έστειλε την εν λόγω φωτογραφία και σχετική επιστολή την οποία δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε, επειδή το ύφος της εκφράζει υπέρμετρο θυμό κι αγανάκτηση που πιθανόν  να είναι και δίκαια – με χρήση υβριστικών λέξεων όμως. Εν τούτοις εμείς περιληπτικά θ’αναφερθούμε στο θέμα – μήπως και οι αρμόδιοι  αυτοδιοικητικοί παράγοντες ευαισθητοποιηθούν κάποια στιγμή.
Το σημείο του εθνικού δρόμου που βλέπετε εντός πόλης (ο δρόμος οδηγεί προς Ιτέα-Γαλαξίδι) κι ακριβώς στη γωνιά του μαντρότοιχου του 3ου Δημοτικού Σχολείου, κάποτε υπήρχε φωτεινός σηματοδότης (ασχέτως αν δεν είχε λειτουργήσει ποτέ), οποίος αφαιρέθηκε εκ των υστέρων  χωρίς ποτέ και να δοθεί καμία εξήγηση γι’αυτό!!!  Στο σημείο λοιπόν αυτό,  σύμφωνα και με την γραπτή κατάθεση του αναγνώστη μας, έχουν σκοτωθεί τα τελευταία 20 χρόνια, πάνω από 20 συμπολίτες μας (αναφέρει και ονόματα) οι οποίοι παρασύρθηκαν από διερχόμενα αυτοκίνητα, τη στιγμή που ήθελαν να περάσουν απέναντι. Το εν λόγω οδικό σημείο είναι σταυροδρόμι και η κάθετη διάβαση οδηγεί στο σχολείο αλλά και σε εκκλησία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται!!!   Εμείς αλλά κι ο κάθε  εχέφρων νους που διαβάζει αυτές τις καταγγελίες ή και που τις γνωρίζει πριν καν τις διαβάσει, ευλόγως δεν θ’ αναρωτηθεί και θα πει ;;;  
– Μα στα 20 χρόνια, πέρασαν 5 διαφορετικοί δημοτικοί συνδυασμοί απ’ αυτήν τη πόλη, ένας νοήμων εκεί μέσα ΔΕΝ βρέθηκε να θίξει κι αυτό το καίριο ανθρωπιστικό πλέον σοβαρό ζήτημα ;;;  Ένας ρε παιδιά,  ένας !!!!!
Θα επανέλθουμε δριμύτεροι όμως, εν ευθέτω χρόνω, ΔΕΝ θα το ξεχάσουμε !!!
Έτσι για να δούμε και τον ρόλο συν το ενδιαφέρον για τον πολίτη κι από την «φρέσκια»  μας δημοτική αρχή που μέχρι στιγμής, μας έχει χορτάσει με λόγια και υποσχέσεις….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου