17/12/21

Ο Ντίνος Ζορμπάς απαντάει με πράξεις στους υποτιθέμενους "φιλόζωους" της Ναυπάκτου


Από τον εντεταλμένο του αρμοδίου τμήματος του δήμου που έχει την εποπτεία των αδέσποτων κ. Ντίνο Ζορμπά, λάβαμε την πιο κάτω επιστολή:

"Συνειδητά αποφεύγω τις τελευταίες ημέρες να τοποθετηθώ δημόσια σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει με τις φιλοζωικές οργανώσεις, αναμένοντας τις εκπροσώπους αυτών στο τραπέζι του διαλόγου σε συνάντηση που έχει ήδη κανονιστεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ωστόσο ο τρόπος που τίθενται στη δημόσια συζήτηση τα αιτήματα τους, αισθάνομαι ότι αδικούν τη μέχρι σήμερα συνεργασία μας και υποβαθμίζουν την από μέρους μου προσπάθεια και για το λόγο αυτό νομίζω ότι πρέπει να ειπωθούν κάποια πράγματα, τα οποία κάποιοι ίσως αγνοούν και κάποιοι ίσως έχουν ξεχάσει:
Για το 2021 έχουν δαπανηθεί για προμήθεια τροφών για αδέσποτα και διαχείριση αδέσποτων (κτηνίατροι, περισυλλογή κλπ) ποσό που πλησιάζει τις 70000€, ποσό υπερδιπλάσιο από κάθε άλλη δημοτική αρχή.
Με δικά μου έξοδα σε ποσοστό 90% προβήκαμε σε εργασίες επισκευής στα καταφύγια, εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο επίπεδο διαβίωσης στα αδέσποτα ζώα.
Τοποθετήσαμε αυτόματα μηχανήματα τροφής ούτως ώστε και τα εκτός καταφυγίου αδέσποτα να βρίσκουν εύκολα πρόσβαση σε τροφή και νερό. Το ένα εξ αυτών (κεφαλόβρυσο) βρίσκεται για επισκευή εξαιτίας ζημιών που υπέστη και το άλλο (ξένια) στα πλαίσια της καλής μας συνεργασίας και εμπιστοσύνης γνωρίζετε ότι έχω δώσει κλειδί σε μέλος φιλοζωικής, καθώς και την αρμοδιότητα να το επιτηρεί, να το γεμίζει κλπ. και να με ενημερώνει σε περίπτωση δυσλειτουργίας. Το να πληροφορούμαι επομένως μέσω δημόσιας ανάρτησης τυχόν αβλεψίες στο συγκεκριμένο μηχάνημα σίγουρα υπονομεύει τη συνεργασία και με κάνει να αμφιβάλλω για τη σκοπιμότητα της πράξης.
Σίγουρα υπάρχουν πολλά προβλήματα που πρέπει ακόμα να λυθούν, αλλά να μην ξεχνάμε αυτά που μέχρι τώρα επιλύθηκαν πάντοτε με συζήτηση και συνεργασία.
Ελπίζω στην συνάντηση που θα έχουμε να βρεθεί μια δίκαιη λύση για καλό των αδέσποτων.
Αυτό όμως σίγουρα δεν μπορεί να γίνει ούτε με απειλείς ούτε με μισές αλήθειες."
 
ΝΤΙΝΟΣ  ΖΟΡΜΠΑΣ 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου