09/12/21

Οι μαθητές κατάργησαν την Κεραμέως στην πράξη

 

                                                                                                                                             

Του Χάρη Β.Μιχαλακόπουλου

Δημοτικού Σύμβουλου Πύργου-Επικεφαλής της Παράταξης "ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ"


Από την προηγούμενη εβδομάδα ήταν έκδηλες οι ανησυχίες για την ανεξέλεγκτη αύξηση των κρουσμάτων του cov-19 στον Πύργο. Πολλές μαθητικές (κυρίως) κοινότητες είχαν αναφέρει κρούσματα και απουσίες παιδιών από τα σχολεία. Κάτι όμως που ανεξήγητα και (ύποπτα) περίεργα δεν φαινόταν στην καθημερινή επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο και τα ΜΜΕ.

Πιάνοντας τον σφυγμό της κοινωνίας (μαθητές-γονείς-συγγενείς) που ανησυχούσε και επικοινωνούσε μαζί μας, καθώς και το σφυγμό του εμπορικού κόσμου που έβλεπε με μαθηματική ακρίβεια να κινδυνεύει να χαθεί η καλύτερη αγοραστική περίοδος των εορτών των Χριστουγέννων, η Δημοτική παράταξη ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ εξέδωσε Δελτίο Τύπου-προειδοποίηση πριν 7 ημέρες. Σύντομα ακολούθησε επίσημα και η Δημοτική Αρχή με παρόμοιες εξαγγελίες στο ίδιο θέμα.

Όμως βλέπουμε ότι η Πολιτεία έχει αγκιστρωθεί σε ένα ψυχρό αριθμού του 51%, όπως τον όρισε η Υπουργός Κεραμέως, και αρνείται να κλείσει τα σχολεία, που αποτελούν πηγές υπέρ-μετάδοσης. Τα αντανακλαστικά της κοινωνίας όμως και η πάντα καλύτερη (και αυθόρμητη) λογική της νέας γενιάς λειτούργησαν και πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Βλέποντας μια υγειονομική βόμβα να είναι έτοιμη να εκραγεί και αρνούμενα τα παιδιά (που περνούν πολύ ήπια, την έτσι και αλλιώς πολύ ήπια μετάλλαξη-Ο) να γίνουν αυτά η αιτία που θα αρρωστήσουν τους γονείς και τους παππούδες-γιαγιάδες τους, έκλεισαν μόνα τους τα σχολεία, στέλνοντας το μήνυμα στο Υπουργείο.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε αρκετά σχολεία στο Πύργο Ηλείας βρίσκονται σε κατάληψη με πρωτοβουλίες μαθητών και γονέων. Αναμένουμε από το Υπουργείο να πράξει το αυτονόητο και να σταματήσει να σφυρίζει αδιάφορα ή να περιχαρακώνετε πίσω από ΚΥΑ.

Τους νοιάζει ή δεν τους νοιάζει τελικά ή υγεία του πληθυσμού; Σε δεύτερη μοίρα (αλλά εξίσου σοβαρή), τους νοιάζει ή δεν τους νοιάζει η οικονομική ταφόπλακα του εμπορικού κόσμου της Πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας;

Υ.Γ. Για τη στάση μας απέναντι σε αυτό το θέμα, θα κριθούμε όλοι. 

Ειδικά αυτοί που σιωπούν (θεσμικοί ή μη) μη τυχών και δυσαρεστήσουν κάποιους κομματικούς μηχανισμούς.

                                                                                                                                   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου