04/04/22

Aπάντηση της παράταξης του δημάρχου στο χτεσινό δελτίο τύπου της μείζονος αντιπολίτευσης

Βασίλης Γκίζας Archives » agrinionet.gr 

"Ένα ακόμη προεκλογικό ψέμα της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» καταρρίπτεται"

 

Μετά το φιάσκο του τουριστικού καταφυγίου στο Γρίμποβο ακολούθησε το φιάσκο του οικοπέδου του 3ου Δημοτικού Σχολείου για να βρεθούμε σήμερα μπροστά σε ένα ακόμη. Αυτό της ΔΕΥΑΝ.

«Το ‘πανωπροίκι’ της ΔΕΥΑΝ κατέπεσε» ήταν ο πηχυαίος τίτλος της συνέντευξης τύπου που έδωσαν λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές, τον Μάιο του 2019, ο πρώην δήμαρχος Τάκης Λουκόπουλος με τους συνεργάτες του. Θριαμβολογώντας τότε και διαβεβαιώνοντας ότι το ποσό των 2,5 εκ ευρώ που αξίωνε ο εργολάβος της επέκτασης του δικτύου της αποχέτευσης δεν θα κληθεί να το πληρώσει τελικά η ΔΕΥΑΝ βάσει υπουργικής απόφασης, το μόνο που κατάφερε ήταν να παραπλανήσει προσωρινά και εν όψει των εκλογών τους δημότες.  Και αυτό γιατί πριν από λίγες ημέρες γνωστοποιήθηκε η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πατρών, σύμφωνα με την οποία έγινε δεκτή η προσφυγή του εργολάβου κατά της υπουργικής απόφασης.  Αντί, λοιπόν να καταπέσει το «πανωπροίκι», κατέπεσε το αφήγημα της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας».

Και το μεγάλο ζήτημα που προκύπτει είναι ένα. Όταν ο κ.Λουκόπουλος διαβεβαίωνε ότι τελειώσαμε οριστικά με το «πανωπροίκι» δύο τινά συνέβαιναν:

Ή είχε πλήρη άγνοια για το θέμα και παρασύρθηκε από τους συνεργάτες του, οι οποίοι και προφανώς γνώριζαν την πραγματικότητα, ή εσκεμμένα παραπλανούσε προεκλογικά τον ναυπακτιακό λαό.

 

 

Και στις δύο περιπτώσεις το θέμα είναι σοβαρό δεδομένης της ιδιότητας του κ.Λουκόπουλου και θα έπρεπε τόσο προσωπικά ο ίδιος όσο και η παράταξή του να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη.

Αντί αυτού, σήμερα, μετά την έκδοση της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Πατρών, ο κ.Λουκόπουλος επιλέγει να κρύβεται πίσω από ένα δημοσίευμα ενός μη εκλεγμένου στελέχους του, το οποίο είναι ψευδέστατο και συκοφαντικό. Εγκαλεί το δημοσίευμα αυτό, τη σημερινή διοίκηση του δήμου ότι «είτε από παράλειψη είτε από σκοπούμενη ενέργεια δεν εκτέλεσε την υπουργική απόφαση».

Τα πραγματικά γεγονότα όμως έχουν ως εξής και δε χωρούν αμφισβήτηση.  Η υπουργική απόφαση που προέβλεπε την απαλλαγή της ΔΕΥΑΝ από τα χρέη έναντι του εργολάβου εκδόθηκε στις 2 Μαΐου 2019. Στις 20 Αυγούστου του ίδιου έτους ο εργολάβος προσέφυγε κατά της απόφασης αυτής στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΝ και ο Πρόεδρος κ.Κούκουνας ανέλαβαν καθήκοντα στις 2 Οκτωβρίου 2019 και λίγες μόλις ημέρες μετά, στις 23 Οκτωβρίου 2019, απέστειλαν εξώδικη επιστολή στην Περιφέρεια ζητώντας την άμεση εκτέλεση της απόφασης του υπουργού. Στις 8 Νοεμβρίου 2019 ωστόσο, το Διοικητικό Εφετείο Πατρών, στο πλαίσιο της προσφυγής του εργολάβου, ανέστειλε την εκτέλεση της απόφασης του υπουργού αρχικά, με προσωρινή διαταγή και στη συνέχεια με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων. Η εξέλιξη αυτή, για την οποία ο δήμαρχος κ.Γκίζας ενημέρωσε τότε το Δημοτικό Συμβούλιο και τον ναυπακτιακό λαό με ανακοίνωσή του, είχε ως συνέπεια η υπουργική απόφαση να μην μπορεί να εκτελεστεί.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΝ και η δημοτική αρχή έπραξαν στο ακέραιο και άμεσα το καθήκον τους.

Όσα αναγράφονται στο δημοσίευμα αυτό είναι απολύτως αναληθή και έχουν σκοπό να παραπλανήσουν τους δημότες. Το ερώτημα που θέτει μάλιστα ο συντάκτης επιστρέφει στον ίδιο, καθότι τυγχάνει και πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ: Γιατί δε ζήτησε την εκτέλεση της απόφασης του υπουργού από τις 2 Μαΐου 2019 και έως την αποχώρηση του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου στις 2 Οκτωβρίου 2019;

Ο συντάκτης καλείται άμεσα να ανασκευάσει το συκοφαντικό δημοσίευμα και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Ο κ.Λουκόπουλος καλείται να τοποθετηθεί δημόσια εάν εκφράζεται και εάν συμφωνεί με το εν λόγω δημοσίευμα.

Λυπούμαστε ιδιαιτέρως για την ανεύθυνη στάση τους. Στον αντίποδα αυτής, η δημοτική αρχή του Βασίλη Γκίζα με υπευθυνότητα θα προβεί σε εκτενή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα ακολουθήσει κάθε νόμιμη διαδικασία.

Για ακόμη μία φορά άλλωστε η δημοτική αρχή και ο ναυπακτιακός λαός καλούνται να διαχειριστούν ένα ακόμη άκρως σοβαρό ζήτημα που κληρονομήθηκε από το παρελθόν.


Συνεργασία Πολιτών - Βασίλης Γκίζας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου