07/04/22

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ~Απάντηση της ''Ενωτικής Πρωτοβουλίας" σε ανακοίνωση της παράταξης του δημάρχου Βασ. Γκίζα

Ενωτική Πρωτοβουλία : Ψηφοδέλτιο - Βιογραφικά

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

7/4/2022

 

“Αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννάνε οι κότες” κ. κ. της « Συνεργασίας πολιτών».

 

Προβληματισμό προκαλεί η τελευταία πανικόβλητη ανακοίνωση από την παράταξη του δημάρχου “Συνεργασία πολιτών», για την γνωστή υπόθεση της ΔΕΥΑΝ με τίτλο « ένα ακόμη ψέμα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας καταρρίπτεται», αναφερόμενη στην παράταξή μας, προσθέτοντας και μιλώντας επίσης για φιάσκο στο τουριστικό καταφύγιο και το 3ο δημοτικό σχολείο. Αμέσως μετά αυτοδιαψεύδονται: “ Η υπουργική απόφαση που προέβλεπε την απαλλαγή της ΔΕΥΑΝ από τα χρέη έναντι του εργολάβου εκδόθηκε στις 2 Μαΐου 2019”, όπως αναφέρουν οι ίδιοι στην ανακοίνωσή τους. Στη συνέχεια απολογούνται γιατί δεν έπραξαν τίποτα ώστε αυτή η απόφαση να γίνει πράξη, αγνοώντας επιμελώς ότι τον Μάιο του 2019 έγιναν εκλογές που τους ανέδειξαν δημοτική αρχή.

Για το θέμα της ΔΕΥΑΝ να πούμε στον κ. Γκίζα που προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών του, ότι ματαίως τον αναζητούσαμε όλο το διάστημα έως την ανάληψη των καθηκόντων του ώστε να ενημερωθεί και να δραστηριοποιηθούμε από κοινού, δεδομένου ότι οι δυνατότητες παρέμβασης μας ήταν εκ του νόμου περιορισμένες, αλλά κυρίως για την ουσία της υπόθεσης, σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο με τον νέο δήμαρχο και τον νέο περιφερειάρχη ώστε να πράξουν τα δέοντα. Την αλαζονεία του ως νεοεκλεγέντος δημάρχου την κατανοούμε , άλλωστε έτσι συμπεριφέρεται διαχρονικά, όχι όμως και την άγνοια του καθότι ό μέντοράς του, και πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ, ήταν εκ βαθέων πλήρης γνώστης και ενήμερος των κρίσιμων εξελίξεων. Επίσης να προσθέσουμε ότι η δυστοκία στον κλήρο διαμελισμού των ιματίων της εξουσίας μεταξύ των συνδιοικουσών παρατάξεων επιδείνωσαν περαιτέρω την κατάσταση, καθυστερώντας να ορίσει από την πρώτη στιγμή διοίκηση στη ΔΕΥΑΝ. Η εξήγηση που δίνουμε εμείς σε αυτό είναι στην προσπάθεια απαξίωσης του έργου της παράταξής μας κάνουν οτιδήποτε χωρίς να τους ενδιαφέρει ότι έτσι βλάπτουν τον τόπο.

Παρά όμως όλες τις αστοχίες και παραλήψεις σας κ. Γκίζα το ερώτημα είναι ένα και βασανιστικό: Γιατί τρία χρόνια τώρα δεν απαίτησε ο Δήμαρχός μας από τον Περιφερειάρχη, να ερευνήσει και να αναλάβει τις διαπιστωμένες ευθύνες της η Περιφέρεια και οι υπηρεσίες της για το έργο της αποχέτευσης. Να εφαρμόσουν άμεσα όπως είχαν εντολή την απόφαση με την βούλα και την υπογραφή του υπουργού υποδομών, η οποία εκδόθηκε κατόπιν εισηγητικής γνωμοδότησης του ανώτατου Συμβουλίου Δημοσίων Έργων, απόφαση η οποία απαλλάσσει την ΔΕΥΑΝ και τους Ναυπάκτιους από δυο εκατομμύρια ευρώ πλέον ΦΠΑ. Απλά, χωρίς περιστροφές, παρερμηνείες και παρεξηγήσεις, χωρίς να κρύβεστε όπως κάνετε μέχρι τώρα.

Όσον αφορά την αναφορά σας στο 3ο δημοτικό σχολείο, σας είναι παντελώς αδιάφορο το θέμα κ. Δήμαρχε, σε σας και τους συμπορευόμενους σας , διότι διαφορετικά είτε θα προσκομίζατε τα συμπληρωματικά στοιχεία που προκύπτουν από τη γνωμοδότηση του ΣτΕ ώστε να επανεξετάσει το θέμα, είτε θα αναζητούσατε κάποια άλλη λύση. Βαλτώσατε και δεν κάνετε ούτε το ένα ούτε το άλλο, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά την υποκρισία σας.

Για το τουριστικό καταφύγιο, τρία χρόνια μετά, μιλάνε τα γεγονότα πλέον και σας παραπέμπουμε στην πρόσφατη προκήρυξη του Δήμου Βόνιτσας για τουριστικό καταφύγιο https://www.aktiovonitsa.gov.gr/?p=4349 και σε σχετικό κατατοπιστικό δημοσίευμα για το θέμα αυτό https://antenna-star.gr/trechei-tin-pempti-diakiryxi-ergoy-katafygio-toyristikon-skafon, με χρήματα της περιφέρειας, την ίδια περίοδο που σας φωνάζαμε να προχωρήσετε με τον ίδιο τρόπο και το δικό μας. Σημειωτέον ότι εμείς είχαμε πρόσθετα και τα πλεονεκτήματα του intereg με δύο εκατομμύρια ευρώ καθώς και την ευθύνη της Περιφέρειας να συμβάλει στην κατασκευή του, όπως προκύπτει από το τότε διεθνές εταιρικό συμφωνητικό. Με τις καταστροφικές επιλογές δυστυχώς του κ. Γκίζα και της συμπαράταξης της διοίκησης καταλήξαμε σε παγκάκια.

Όμως το μαρτύριο της δημοτικής αρχής δεν τελειώνει εδώ καθώς ακολουθεί η ανάπλαση του κέντρου της πόλης με την απομάκρυνση των αμιαντοσωλήνων και την διευθέτηση των όμβριων καθώς και το Ξενία, έργα που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί και να λειτουργούν. Τα περιθώρια λιγοστεύουν και δεν μπορείτε να κρύβεστε ούτε εδώ για πολύ ακόμα κ. Δήμαρχε.

Με όλα αυτά δυστυχώς , επιβεβαιώνεται πλήρως η παταγώδης αποτυχία αυτής της δημοτικής αρχής σε όλα τα σοβαρά ζητήματα και αναζητά απεγνωσμένα σωσίβιο για την ανικανότητά της. Το λέει όλος ο κόσμος, αλλά και στελέχη της παραδέχονται κατ ιδίαν τα λάθη, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η καινούργια κρίση οδηγεί πλέον σε παράλυση υλοποίησης έργων που θα έδιναν προοπτικές ανάπτυξης στον τόπο.

Τέλος κύριοι της δημοτικής αρχής ο κόσμος δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ όπως πριν. Μετά από τόσες κρίσεις έχει καταπονηθεί και υποφέρει τόσο πολύ που μόνο θυμό και αγανάκτηση προκαλείτε, κανένας δεν σας πιστεύει, προσπαθήστε τουλάχιστον να μην προκαλείται την κοινωνία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου