17/04/22

ΑΡΘΡΟ~Ποιοι θησαυρίζουν κάθε ημέρα που η Κυβέρνηση μοιράζει υποσχέσεις και η αντιπολίτευση πουλάει αέρα;

 

Γράφει ο Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος

 

Ποιοι θησαυρίζουν κάθε ημέρα που η Κυβέρνηση μοιράζει υποσχέσεις και η αντιπολίτευση πουλάει αέρα; 

(Πισπιρίγκου και ξερό ψωμί)


Α) Ο πρωθυπουργός μιλάει συνεχώς για παρεμβάσεις της κυβέρνησης, απέναντι στην ακρίβεια τονίζοντας πως δεν πρόκειται να επιτραπεί σε κανέναν να αισχροκερδίσει.

Αλλά δεν μας λέει ποιοι αισχροκερδούν! Ονόματα δεν έχουν; Μήπως είναι πολύ «κοντινοί» του; Η αντιπολίτευση δεν ξέρει;

 

ΜΗ-ΤΖΙΖ λοιπόν….

Β) Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως αποτελεί δέσμευση για τον ίδιο να υπάρξει εθνικό σχέδιο στήριξης για τις τιμές ενέργειας σε περίπτωση που δεν υπάρχει λύση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αλλά δε λέει στο λαό ότι τα περισσότερα κράτη της Ε.Ε, δεν περίμεναν πότε θα ξυπνήσει το Ευρωκοινοβούλιο. Πήραν μόνα τους μέτρα, για να ανακουφίσουν ουσιαστικά τους πολίτες. Γιατί δεν τα ονομάζει αυτά τα Κράτη και τα μέτρα; Μήπως είναι πολύ «δεξιά» για τα γούστα του; Επειδή αυτός και η Κυβέρνησή του προτιμά να παίρνει μέτρα επιδοματικά-παλιάς Ε.Σ.Σ.Δ, κουπονιών κλπ και παράλληλα να φοράει και το φερετζέ του Ευρωπαίου; Τελικά γιατί δε παίρνει τα μέτρα σύντομα; Μήπως κάθε ημέρα που περνάει αερολογώντας και πετώντας υποσχέσεις κάποιοι κερδίζουν πολλά; (οι «κοντινοί» που λέγαμε πιο πάνω…)

Η αντιπολίτευση ποιες προτάσεις έχει κάνει;

ΜΗ-ΤΖΙΖ λοιπόν…

Γ) «Στάση πληρωμών» από τους πολίτες, ανακοίνωσε το ΥΠ.ΟΙΚ και η ΑΑΔΕ.

Μία προσεκτική ανάγνωση των χθεσινών στοιχείων της ΑΑΔΕ αρκεί, για να αποδειχθεί ότι συμπεράσματα περί «στάσης πληρωμών» από τους πολίτες είναι εκτός πραγματικότητας και αγνοούν τα επίσημα δεδομένα. Κοινώς λένε ΚΑΙ εδώ ΨΕΜΑΤΑ.
Η αλήθεια είναι ότι τον Φεβρουάριο του 2021 είχαν δημιουργηθεί ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 974 εκατομμυρίων ευρώ.
Τον Φεβρουάριο του 2022 εμφανίζεται αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα 1,7 δισ. ευρώ. Με τη διαφορά ότι – όπως τονίζεται στη χθεσινή ανακοίνωση της ΑΑΔΕ – τα 800 εκατ. ευρώ αφορούν έναν και μοναδικό Α.Φ.Μ., δηλαδή έναν και μοναδικό οφειλέτη.
Συνεπώς, εάν αφαιρεθεί το συγκεκριμένο ποσό, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές κινούνται ακριβώς στα ίδια με πέρυσι επίπεδα.
Επιπλέον, με βάση την επίσημη ενημέρωση της ΑΑΔΕ, στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2022 εισπράχθηκαν από ληξιπρόθεσμα χρέη 73 εκατ. ευρώ περισσότερα από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Γιατί δεν λένε το όνομα αυτού που φέσωσε το Κράτος 800 εκατ. Ευρώ;

Δεν τον ξέρει κανείς; Ούτε η Κυβέρνηση, ούτε η αντιπολίτευση;

ΜΗ-ΤΖΙΖ και εδώ; («κοντινός» και αυτός;)…

Πραγματικά λυπάμαι που βάζω τέτοιους προβληματισμούς, σε μια χώρα που οι πολίτες δεν έχουν να φάνε (προσεχώς χειρότερα)- δεν έχουν λεφτά να βάλουν καύσιμα (προσεχώς χειρότερα)- δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα (προσεχώς με τσιμπλόλαμπες) – η μικρή/μεσαία επιχειρηματικότητα εξοντώθηκε (προσεχώς και οι υπόλοιποι)- ο πληθυσμός αντικαταστάθηκε στο 20% (προσεχώς μειονότητα στη χώρα μας) και άλλες τέτοιες «ομορφιές».

Πραγματικά λυπάμαι που βάζω τέτοιους προβληματισμούς, σε μια χώρα που οι πολίτες, έχουν ως κύρια ανησυχία τους κάθε σκουπίδι-είδηση που τους πετούν τα χρυσωμένα ΠΕΤΣΟ-ΜΜΕ από τις περιβόητες ΠΕΤΣΟ-ΛΙΣΤΕΣ.

Πραγματικά λυπάμαι που βάζω τέτοιους προβληματισμούς σε πολίτες που δεν έχουν καταλάβει ότι αρκετοί εν Ελλάδι Θεοδωρικάκιοι αιρετοί, αλωνίζουν στο δημόσιο χρήμα σαν να μην υπάρχει αύριο….προφανώς για αυτούς και μερικούς σφουγγοκωλάριους θα υπάρχει αύριο (και κουμπαράς), για τους Δήμους και τους δημότες δε θα έχει μείνει πόμολο….

Ζητώ συγνώμη εάν σας τάραξα τη siesta σας…(κάθε)Πισπιρίγκου και ξερό ψωμί λοιπόν και ο μήνας έχει 9…μπαταρίες να έχουμε για τα τηλεκοντρόλ της t.v. και τα άλλα είναι περιττά (π.χ το γάλα των παιδιών μας).

 

Υ.Γ. 1. Μη ξεχάσετε να ασχοληθείτε και με τα συνέδρια των κομμάτων τώρα…είναι πολύ χρήσιμα για την τελική αποχαύνωση…(το κόμμα να είναι καλά…)

Υ.Γ.2. Εάν δείτε ναυμαχίες και αερομαχίες στο Αιγαίο και τίποτα πυρηνικά μανιτάρια να υψώνονται, προς Θεού μην αγχωθείτε και μου σηκωθείτε από τον καναπέ… απλά αλλάξτε κανάλι στη τηλεόραση… όλο και κάποιο τηλέ-σκουπίδι θα έχει για να ξαναμπείτε σε διάθεση «ωχαδελφισμού»…

Υ.Γ.3. Αναζητούνται ΗΓΕΤΕΣ να εφαρμόσουν ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ…Η Ευρώπη και άλλα ισχυρά Κράτη του Πλανήτη ξύπνησαν, εμείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου