17/05/22

Αυτά που δεν γνωρίζει ο απλός λαός κι ο κάθε ευρωπαίος για τη Ρωσία

 

Ο Φινλανδός blogger Veikko Korhonen σόκαρε το Facebook όταν δημοσίευσε αυτό το άρθρο:
 
«Ρωτάτε για τα αποτελέσματα της ρωσικής επιθετικότητας»; 
Έχουν ως εξής: 
η μισή Ευρώπη και μέρος της Ασίας έλαβαν την κρατική τους υπόσταση από τα χέρια της συγκεκριμένης χώρας.
 
Ας θυμηθούμε ποιος ακριβώς:
 
 
- Φινλανδία το 1802 και το 1918. (μέχρι το 1802 δεν είχε ποτέ δική της χώρα).
- Η Λετονία το 1918 (μέχρι το 1918) δεν είχε ποτέ δική της χώρα).
- Εσθονία το 1918 (δεν είχε ποτέ δική της χώρα μέχρι το 1918)
- Η Λιθουανία ανέκτησε την κρατική της υπόσταση το 1918 χάρη στη Ρωσία.
- Η Πολωνία αποκατέστησε τη χώρα της με τη βοήθεια της Ρωσίας δύο φορές, το 1918 και το 1944. Μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα η διχοτόμηση της Πολωνίας μεταξύ ΕΣΣΔ και Γερμανίας!
- Η Ρουμανία γεννήθηκε ως αποτέλεσμα των ρωσοτουρκικών πολέμων και έγινε κυρίαρχος με τη θέληση της Ρωσίας το 1877-1878.
- Η Μολδαβία ως χώρα γεννήθηκε εντός της ΕΣΣΔ.
- Η Βουλγαρία απελευθερώνεται από την καταπίεση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ανακτά την ανεξαρτησία της λόγω της νίκης των ρωσικών όπλων στον Ρωσοτουρκικό Πόλεμο το 1877-1878, που έχει αυτόν τον στόχο. Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, το κράτος της Βουλγαρίας συμμετείχε σε δύο παγκόσμιους πολέμους ως μέρος των αντιρωσικών συνασπισμών. Η Βουλγαρία είναι ήδη μέλος του ΝΑΤΟ και έχει αμερικανικές βάσεις στο έδαφος της. Μετά το 1945, δεν υπάρχει ούτε ένας Ρώσος στρατιώτης στο έδαφος του...
-Ως αποτέλεσμα αυτού του πολέμου, η Σερβία γεννήθηκε ως κυρίαρχη χώρα.
- Το Αζερμπαϊτζάν ως χώρα δημιουργήθηκε για πρώτη φορά ως μέρος της ΕΣΣΔ.
- Η Αρμενία διατηρείται φυσικά και αναγεννιέται ως χώρα μόνο εντός της ΕΣΣΔ.
- Η Γεωργία διατηρήθηκε φυσικά και αναγεννήθηκε ως χώρα χάρη στη Ρωσική Αυτοκρατορία
- Η Τουρκμενία ποτέ δεν είχε κρατική υπόσταση και την σχημάτισε μόνο ως μέρος της ΕΣΣΔ.
- Το Κιργιστάν δεν είχε ποτέ κρατική υπόσταση και το σχημάτισε μόνο ως μέρος της ΕΣΣΔ.
- Το Καζακστάν δεν είχε ποτέ κρατική υπόσταση και το σχημάτισε μόνο ως μέρος της ΕΣΣΔ.
- Η Μογγολία δεν είχε ποτέ κρατική υπόσταση και την σχημάτισε μόνο με τη βοήθεια της ΕΣΣΔ.
- Η Λευκορωσία και η Ουκρανία κέρδισαν επίσης για πρώτη φορά κρατική υπόσταση ως αποτέλεσμα της Μεγάλης Οκτωβρίου Επανάστασης εντός των δημοκρατιών. Και μόνο το 1991 (και από τη Ρωσία) απέκτησαν πλήρη ανεξαρτησία.
Ο ρόλος Ρωσίας-ΕΣΣΔ στη γέννηση και σχηματισμό χωρών όπως Κίνα, Βιετνάμ, Βόρεια Κορέα, Ινδία, Ελλάδα (το 1821 η Ρωσία το επέστρεψε από τους Τούρκους), Αλγερία, Κούβα, Ισραήλ, Αγκόλα, Μοζαμβίκη κλπ. επίσης αξίζει να το σκεφτούμε ...
Τέτοια περίεργη "επιθετικότητα" έχουν δείξει ιστορικά οι Ρώσοι!
Με τη σημαντική συμβολή αυτής της χώρας, ακόμη και η Ελβετία πέτυχε την ανεξαρτησία της από τη Γαλλία. Καλύτερα να λέμε ότι πέτυχε χάρη στον Σουβόροφ (πριν 217 χρόνια) και από τότε Ελβετία ποτέ (! ) δεν πάλεψε ;
Και επίσης κάπως έτσι:
- απελευθέρωση της Αυστρίας από το Τρίτο Ράιχ το 1945. ;
- απελευθέρωση της Τσεχοσλοβακίας από το Τρίτο Ράιχ το 1945. ;
- Η θέση της Αικατερίνης Β' το 1780. με τη δημιουργία του Gun Neutrality League και την πραγματική υποστήριξη της Βόρειας Αμερικής στον αγώνα τους για ανεξαρτησία από το Ηνωμένο Βασίλειο.
- δύο φορές τους τελευταίους 2 αιώνες η Ρωσία έδωσε ανεξαρτησία στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες αφού κατέστρεψε τον Χίτλερ και τον Ναπολέοντα;
- Η στάση του Στάλιν στις διαπραγματεύσεις με Ηνωμένες Πολιτείες και Αγγλία, που επέτρεψε στη Γερμανία να διατηρήσει την κρατική υπόσταση μετά την ήττα του 1945. ;
- Η στάση του Γκορμπατσόφ που επέτρεψε την επανένωση της Γερμανίας το 1990. χωρίς περιττή ταλαιπωρία·
- Σοβιετική βοήθεια της Αιγύπτου, μετά την οποία κατάφερε να αντισταθεί και να ενισχύσει την ανεξαρτησία του στον πόλεμο με Ισραήλ, Βρετανία και Γαλλία το 1956-57.
- Η επέμβαση της ΕΣΣΔ το 1967 , που σταμάτησε τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου (στην πραγματικότητα έσωσε τους Άραβες από την ήττα σε δύο πολέμους το 1967-74).
- Ο κρίσιμος ρόλος της Ένωσης εξασφάλισε την ανεξαρτησία της Αγκόλας το 1975.
Και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό το κύριο. Μετά τη νίκη στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η ΕΣΣΔ διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας των περισσότερων αποικιών της Δυτικής Ευρώπης στην παγκόσμια διαδικασία αποαποικιοποίησης που ξεκίνησε η Ένωση.
Όλη η ιστορία της Ρωσίας δείχνει ότι μέσα σε οποιαδήποτε δύναμη και σύστημα, υπήρξε συνεπής στην εφαρμογή των αρχών της ανεξαρτησίας και της αυτοδιάθεσης των λαών και των εθνών. Ήταν εκείνη που, με όλους τους πιθανούς τρόπους, βοήθησε στη δημιουργία ενός πολυπολικού κόσμου ανά πάσα στιγμή.
Δυστυχώς, πολύ συχνά θυσιάζει τα δικά της συμφέροντα ταυτόχρονα, και αν η πολιτική της Μητέρας Ρωσίας, έστω και ένα κλάσμα, ήταν παρόμοια με αυτή των Βρετανών, ο μισός κόσμος θα ήταν τώρα μέρος της Ρωσικής Αυτοκρατορικής Κοινωνίας των Εθνών. και ο ρωσικός λαός θα έκανε μπάνιο στην πολυτέλεια, όπως οι σεΐχηδες της Σαουδικής Αραβίας, εις βάρος κρατών, χωρών και των πρωτεύουσών τους που απελευθερώθηκαν από άλλους αποικιοκράτες.
 
ΓΙ ΑΥΤΟ Ο ΜΙΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ. 
 
Και αυτός είναι ο λόγος που είστε όλοι τόσο ένοχοι για αυτή τη σπουδαία χώρα!
Στέλνω αυτόν τον φάκελο στη μνήμη των 20 εκατομμυρίων σοβιετικών πολιτών, 10 εκατομμυρίων χριστιανών, 1900 ιερέων που σκοτώθηκαν, βασανίστηκαν, βιαστήκαν, κάηκαν, πείνασαν και καταστρά
.. .. Τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι απαραίτητο να κάνουμε τα πάντα για να μην ξεχάσει ποτέ ο κόσμος, να θυμάται πάντα πώς συνέβαλε ο σοβιετικός λαός στην απελευθέρωση της Ευρώπης από τον φασισμό.
 
________________________________
 
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ:  Lukretsya Budurova

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου