14/05/22

Το σχόλιο της Κυριακής: "Το διπλό φιάσκο"

 

ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΦΙΑΣΚΟ

 

*Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Στρατηγός Ε.Α.  

 

Οι ΗΠΑ έπαιξαν το μεγαλύτερο   στο γήπεδο της Ουκρανίας σε βάρος της Ρωσίας και Ε.Ε και έχασαν κατά κράτος.  Ο σκοπός τους να διακόψουν κάθε σχέση της Ευρώπης με τη Ρωσία δεν εξελίσσεται ομαλά  και όλα δείχνουν ότι σε μάκρος χρόνου η Ευρώπη θα κάνει βήματα απεξάρτησης από τις ΗΠΑ και επανασυνδέσεως με τη Ρωσία και τις Ασιατικές δυνάμεις  πάνω φυσικά σε νέες βάσεις όπως αυτές θα διαμορφωθούν στη «νέα Ουκρανία». Η προπαγάνδα σε βάρος της Ρωσίας αρχίζει να μειώνεται διότι ο κάθε Ευρωπαίος πολίτης ζει την πικρή πραγματικότητα. Βλέπει το εισόδημα του να εξανεμίζεται  και αδυνατεί να τα βγάλει πέρα. Βλέπει ακόμη το μέλλον του πιο μαύρο και δυσοίωνο  διότι η ενεργειακή και επισιτιστική κρίση    και  των  πρώτων υλών  δεν φαίνεται να ομαλοποιείται προσεχώς, αλλά αντίθετα  καλπάζει αλματώδώς.   Οι αυξήσεις σε όλα τα είδη θα συνεχιστούν και ουδείς γνωρίζει τι θα ξημερώσει η επιούσα. Οι κυρώσεις θα εντείνουν την κρίση και πιθανόν να οδηγήσουν σε αδιέξοδα και  σε πυρηνικό πόλεμο.

 Αυτά απεκάλυψαν  οι πιο έγκριτες διεθνείς προσωπικότητες με προεξάρχοντα τον Χ. Κίσιντζερ, και χωρίς φυσικά να δικαιολογήσουν την ένοπλη επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, δήλωσαν ότι αυτός ο πόλεμος αν ήθελαν οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ θα είχε αποφευχθεί .  Επί πλέον έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου ότι στρατιωτική λύση δεν θα υπάρξει παρά μόνο διπλωματική , διότι αν συνεχισθεί και υπάρξει εκατέρωθεν κλιμάκωση τότε  βαδίζουμε ολοταχώς προς την άβυσσο και  στην  χρήση αρχικά τακτικά Π.Ο . Όλοι οι εχέφρονες αναλυτές τονίζουν ότι η άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ-ΗΠΑ  στον πόλεμο «δι’ αντιπροσώπων» είναι λίαν επικίνδυνη υπόθεση και οδηγεί σε ένα νέο «Αφγανιστάν». Όμως η Ρωσία δεν μπορεί να αποσυρθεί όπως απεσύρθη ηττοπαθώς η Αμερική από το Αφγανιστάν , διότι η Ουκρανία απέχει  5’ λεπτά  για τα σύγχρονα όπλα του ΝΑΤΟ από τη Μόσχα και δεν θα γίνει αποδεκτή  τέτοια ήττα . 

Η  ακύρωση  του  άρτι κατασκευασθέντος αγωγού φυσικού αερίου  Nord Stream -2  με εντολή των ΗΠΑ προκειμένου να σταματήσει την εξάρτηση της Γερμανίας σε ενέργεια από τη Ρωσία και οι πέντε ως τώρα κυρώσεις της Ε.Ε σε βάρος της Ρωσίας έπληξαν κυρίως την εκτεθειμένη και ανίσχυρη Ευρωπαϊκή οικονομία η οποία προκειμένου να εκτελέσει την εντολή  των ΗΠΑ ουσιαστικά έπληξε τα ζωτικά της συμφέροντα. Σύμφωνα με άρθρο του “Economist” αντί να πλήξει   τα ρωσικά συμφέροντα έφερε το σημερινό χάος στην Ευρώπη και στον κόσμο. Διότι ακόμη και με μικρότερες ποσότητες ενέργειες που εξάγει τώρα η Ρωσία εξασφαλίζει υπερκέρδη τόσα ώστε να χρηματοδοτεί το πόλεμο. Αντίθετα , η Ε.Ε κατά την Δντρια της ΕΚΤ  κ. Λαγκάρντ το εύκολο χρήμα που μοίραζε ως τώρα η  τράπεζα έφθασε στο τέλος του και από δώ και πέρα «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά τα δεινά της Ευρώπης τώρα αδυνατεί να λάβει ενωμένη αποφάσεις για το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας διότι κράτη όπως  η Ουγγαρία, Τσεχία , Βουλγαρία κλπ αδυνατούν να ξεπεράσουν την ενεργειακή  κρίση εντός τριετίας χωρίς την συνέχιση εφοδιασμού τους από τη Ρωσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ομφάλιος λώρος των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ με την Ευρώπη δεν επέτρεψε εδώ και εβδομήντα έξη(76) χρόνια  την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση . με αποτέλεσμα η Ευρώπη να είναι ένας πανίσχυρος οικονομικός γίγας και ένας πολιτικός νάνος τον οποίον ποδηγετεί το ΝΑΤΟ-ΗΠΑ. Ηγέτες άβουλοι, τυχάρπαστοι , ανίκανοι,  τρωκτικά ,  χωρίς οράματα, χωρίς σκοπό, χωρίς ηγετικά προσόντα,  χωρίς προοπτική παρά μόνο   στο «λουφέ» και την παχυλή τους «αρπαχτή» .Είναι αυτοί που βάσισαν την ενεργειακή  αυτάρκεια της Ε.Ε στους «ανεμόμυλους»   στα φωτοβολταϊκά και στα «πράσινα άλογα» και  απαγόρευαν δια ροπάλου την εξόρυξη υδρογονανθράκων ως πριν από ελάχιστους μήνες  Αυτή η Ευρώπη αν δεν αλλάξει λίαν σύντομα  θα διαλυθεί.


13/5/ 22

*ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης>

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

 _____________________________________________________________

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ: 

Εξαιρετικό άρθρο του Στρατηγού αποκαλύπτει ότι η ΝΤΠ οδηγεί την Ευρώπη σε οικονομικό μαρασμό λαμβανομένου υπόψη και του γεγονότος ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης είναι πειθήνιο όργανο της Παγκόσμιας Οικονομικής Ελίτ, οποιαδήποτε ανάκαμψη της οικονομίας είναι αδύνατη.

Σε συνδυασμό με τις χιλιάδες λαθρομεταναστών που καταφθάνουν η φωτεινή ήπειρος θα γίνει γκρίζα.

Οι Έλληνες Πολιτικοί έχουν εγκρίνει αναδρομικές αυξήσεις για τους εαυτούς τους παρασύροντας και τους δικαστικούς, γεγονός που σημαίνει ότι οι πολιτικοί δεν αφουγκράζονται τα ζόρια του Λαού και ότι οποιαδήποτε λαϊκή πρόταση για μείωση των συντάξεων των πολιτικών έχει σταματήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου