11/07/22

ΑΡΘΡΟ : "Της αναπλάσεως" ...

 

"Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε όλοι μας το μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει με την απόφαση της δημοτικής αρχής να ακυρώσει την ανάπλαση.


 Πρέπει να τονιστεί ότι δεν πρόκειται για μια αισθητική αναβάθμιση της πόλης αλλά για ένα ουσιαστικό και κρίσιμο έργο υποδομής. Στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας έχει ήδη αντικατασταθεί ο αμίαντος στις σωληνώσεις των δημοτικών υποδομών. Ο αμίαντος αποτελεί ένα ιδιαίτερα επιβλαβές υλικό για τον άνθρωπο και η απομάκρυνση του γίνεται από εξειδικευμένα συνεργεία με αντίστοιχο εξοπλισμό και προφυλάξεις.Πέραν της αντικατάστασης του αμιάντου στο έργο της ανάπλασης περιλαμβάνεται και η επέκταση του δικτύου αποχέτευσης σε τμήμα της πόλης του οποίου τα λήμματα καταλήγουν στη θάλασσα του Γριμπόβου και της Ψανής.


Με την ακύρωση του έργου της ανάπλασης η πόλη χάνει μια ουσιαστική ευκαιρία να αναβαθμίσει το δίκτυο υποδομών για λόγους ανικανότητας της δημοτικής αρχής που πειραματίζεται με την υγεία και το μέλλον των δημοτών της Ναυπακτίας.
Πως μπορούμε να μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη όταν δεν μπορούμε να λύσουμε θεμελιώδη προβλήματα της πόλης.


Πως μπορούμε να μιλάμε για τουρισμό όταν έχουμε τις δύο παραλίες της πόλης χωρίς γαλάζια σημαία  και δεν γνωρίζουμε τίποτα για την καταλληλότητα του νερού;
Τι ήταν αυτό που οδήγησε την δημοτική αρχή στην ακύρωση του έργου;


Ως πολίτες του Δήμου Ναυπακτίας πρέπει   να ξέρουμε γιατί θα πίνουμε εμείς και τα παιδιά μάς νερό από σωλήνες αμιάντου.
Πρέπει να ξέρουμε γιατί συνεχίζεται η περιβαλλοντική υποβάθμιση των δύο αστικών παραλιών της Ναυπάκτου, της Ψανής και του Γριμπόβου.


Η Ναυπακτία χρειάζεται μια δημοτική αρχή που θα σέβεται τους πολίτες και θα αντιμετωπίζει τα μείζονα προβλήματα και όχι χειροκροτητές κρουαζιερόπλοιων.
Η Ναυπακτία χρειάζεται μια δημοτική αρχή με αναπτυξιακό όραμα για μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη που θα σέβεται το περιβάλλον και τους κατοίκους.
Η Ναυπακτία χρειάζεται μια ΝΕΑ Δημοτική Αρχή."


Χρήστος Ζωιτάκης:

Υπεύθυνος στον Τομέα Ανάπτυξης Ενέργειας & Περιβάλλοντος Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΉΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΉΣ Αιτωλοακαρνανίας
Τοπικός Σύμβουλος Μαμουλάδας & Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Μαμουλαδιωτών

 Της αναπλάσεως» (του Χρ. Ζωιτάκη) - Nafpaktia News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου