26/10/22

Το σκάνδαλο "Ανδρέα Πάτση"

ΠΑΤΣΗ - iskra 

 "Για μια ακόμα φορά η κοινωνία μένει με ανοικτό το στόμα εμπρός στο σκάνδαλο του Ανδρέα Πάτση. 

Μια κοινωνία που η ίδια ταΐζει εδώ και δεκαετίες τα αρπακτικά που της πίνουν το αίμα! Οι αντιλήψεις περί δικαίου, δεν θα μπορούσαν να ευημερήσουν σε κοινωνίες που το δίκαιο δεν υπάρχει εξ ορισμού, αφού στηρίζονται στην κερδοσκοπία, από τη φύση του εκμεταλλευτικού οικονομικού τους συστήματος. Έτσι, κάθε αρχή και κάθε ηθική που θέτει το σύνολο και τα συμφέροντα του, πάνω από τα κέρδη, εξαφανίστηκαν. 

Η κοινωνία μας είναι ταγμένη στην εξυπηρέτηση των κερδών και βουτηγμένη στο ψέμα, την παραπλάνηση και στη διαπλοκή, ως μέσα για επιτυχία.Αφελώς, αλλά και πολύ πονηρά, η Δικαιοσύνη ως θεσμός, προφυλάχτηκε και οι δηλώσεις τυφλής υπακοής στις αποφάσεις της, έδιναν και έπαιρναν στα χρόνια που αναφερόμαστε. 

Οι πολιτικές δυνάμεις και οι λοιποί θεσμοί, με κάθε ευκαιρία, δήλωναν πως «η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη είναι δεδομένη». Αυτό, την ώρα που η Δικαιοσύνη δεν έπαιζε το ρόλο της και οι μέτοχοι στα σκάνδαλα, όχι μόνο δεν τιμωρούνταν, αλλά επιβραβεύονταν, οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά. Με μια κοινωνία άβουλη, όλα γίνονταν χωρίς αντιδράσεις.Τα ερωτήματα που προκύπτουν για όσους έχουν την ψευδαίσθηση πως μια κοινωνία που υπηρετεί το χρήμα με κάθε μέσο, θα αυτοδιορθωθεί, είναι το εξής:


Ποιος θεσμός θα επέμβει για να διορθώσει αυτά που καταγγέλλονται, όταν σε αυτά είναι φανερό πως εμπλέκονται οι κύριοι θεσμοί αυτού του κράτους;

Ποιοι θα καμωθούν πως δεν ήξεραν, όταν συμμετείχαν σε Επιτροπές Έρευνας για τα σκάνδαλα που φωτογραφίζονται, αλλά και για σκάνδαλα που δεν αναφέρονται;

Ποιος θεσμός έχει μείνει ανεπηρέαστος ώστε η κοινωνία να ευελπιστεί πως θα επέμβει αποτελεσματικά προς όφελος της κοινωνίας και όχι για την περαιτέρω συγκάλυψη;

Στο τέλος, θα ήταν καλό για την κοινωνία, να διερωτηθεί επιτέλους, γιατί τέτοιου είδους κράτη, όπως το δικό μας, γεννούν συνεχώς σκάνδαλα, η βάση των οποίων είναι το χρήμα και η οικειοποίηση του από όσους τάσσονται να την υπηρετήσουν με διάφορους τρόπους και από διάφορα πόστα ή θεσμούς. Και γιατί πάντοτε στην τελική ο χαμένος, είναι ο λαός.

Είναι απολύτως αναγκαίο τόσο για τη θωράκιση της δημοκρατίας και των πολιτικών θεσμών όσο και για την ύπαρξη του αισθήματος δικαίου, ισότητας και ισονομίας, να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και σαφής βούληση, με πράξεις, για την καταπολέμηση της διαφθοράς, η οποία αποτελεί προτεραιότητα όλων μας."
 

Χρήστος Ρήγας 
υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας 
με το εθνικό κόμμα Έλληνες

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου