18/01/23

NAYΠΑΚΤΟΣ ~ Επικίνδυνη κεραία κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε βρεφονηπιακούς και σχολεία (δημόσια υπόσχεση δημάρχου)

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ - ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2023.



Ένα μεγάλο εύγε στον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης κ. Ανδρέα Κοτσανά για την δεύτερη & τρίτη απανωτή για το ίδιο θέμα καταγγελία του, που είναι πάρα πολύ σοβαρή.

Εμείς από τη πλευρά μας θα προτρέψουμε τους συνδημότες μας, να φύγουν μακρυά από τη συγκεκριμένη εταιρεία κινητής, διότι πρόκειται για αδίστακτους "δολοφόνους".

Τώρα όσο για την περίεργη στάση του δημάρχου που καλύπτεται πίσω από τους μύθους των "μισθωμένων" παπαγάλων του τόπου, απλώς θα του υπενθυμίσουμε πως:  οι εκλογές  δεν είναι μακρυά...

Πάμε τώρα και στην καταγγελία του αεικίνητου συντοπίτη μας κ. Ανδρέα Κοτσανά:

 

 


"Ώρα 15:30 μμ"

"Οι εργασίες για την τοποθέτηση κεραίας συνεχίζονται απρόσκοπτα και το Nafpaktianews παραπληροφορεί τους συνδημότες μας ότι δήθεν οι εργασίες έχουν σταματήσει με εντολή δημάρχου!!
ΝΤΡΟΠΗ!!!
Παρεπιπτόντως ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών του Nafpaktianews διαμένει 200μ.από την κεραία και έχει ακόμη και οπτική επαφή!!!!"
__________________________
ANΔΡΕΑΣ  ΚΟΤΣΑΝΑΣ
δημοτικός σύμβουλος 


____________________________________________________________________________


ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΥΟ  ΩΡΕΣ  (ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ  ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ...)

 


 

______________________________________________________________________

_______________________________________________________________________


ακούστε και την τοποθέτηση εν λόγω  του δημοτικού συμβούλου την ίδια βραδιά στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ναυπακτίας για το θέμα της κεραίας στη τοποθεσία Λαγκαδούλα της Ναυπάκτου, μόλις 90 μ. από το 2ο Βρεφονηπιακό σταθμό:





================================================

================================================


 ____________________________________________________

 ΘΑΥΜΑΣΤΕ  (ΠΑΡΑ)  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗ 

ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΟ ΜΜΕ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ:

 


 

 

 ____________________________________________________

______________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________

Το Νομικό Πλαίσιο για την Αδειοδότηση των Κεραιών

 

<><><><><><><>><><><>

12 ημέρες μετά στο 

δημοτικό συμβούλιο 

(30/01/2023) :

"👉Η ερώτησή μας στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο σχετικά με την τοποθέτηση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας επί της οδού Αθαν.Νόβα και η απάντηση του δημάρχου Ναυπακτίας περί…ενεργειών από τις υπηρεσίες."

Aνδρέας Κοτσανάς

δημοτικός σύμβουλος

___________________________________________

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

Εμείς, καθώς και οι δημότες της Ναυπάκτου και κυρίως της εν λόγω περιοχής, περιμένουμε την πραγματοποίηση κι εφαρμογή με πράξεις των λόγων και της δημόσιας υπόσχεσης του δημάρχου, όπως όλοι τ' ακούσαμε στο πιο πάνω βίντεο...

26 σχόλια:

  1. Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλει και αγώνα δηλαδή για να γίνει το αυτονόητο να κατέβει η κεραία που βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από συγκροτήματα σχολείων, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών! Ντροπή σε όσους άφησαν την κατάσταση να φτάσει εδώ! όσο για το αν ο ιστός βρίσκεται σε παραδοσιακό οικισμό εδώ γελάμε, όπως τον έχουν καταντήσει!
    Νίκος Σπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όλοι μαζί π ζούμε στην κοντινή περιοχή να μαζέψουμε υπογραφές...ντροπή για το βωμό του χρήματος να κινδυνεύει η υγείας μας.
    Αγγελική Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Που είναι η αστυνομία;

    Γιάννης Βασ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα λεφτά είναι πολλά...! Και τά' χουν πάρει πολλοί...

    Γ. Α. Ναύπακτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτοί που μένουν στην πολυκατοικία έχουν καταλάβει τι θα έχουν στο κεφάλι τους? τους λυπάμαι...😪

    Χ. & Μ. Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά εκεί γύρω έχουν καταλάβει τι βάζουν πάνω από το κεφάλι τους?
    Απορώ πως δεν κουνιέται κανείς?

    Χάρης Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εδώ δεν έχουν καταλάβει τι έχουν βάλει μέσα τους........θα καταλάβουν τι γίνετε με την κεραία...

    Φώτης Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φλερτάροντας με τον καρκίνο!

    Σωκράτης Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το πακέτο είναι μεγάλο αυτό, γιατί να σταματήσουν βρε παιδιάαααα

    Λαμπρινή Αντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  11. Πέραν ότι είναι σε πυκνοκατοικημένη περιοχή σε ακτίνα 500 μέτρων είναι σχεδόν όλα τα λύκεια και γυμνάσια της πόλης, δημοτικά, παιδικοί σταθμοί και λοιπές δομές. Σε άλλες πόλεις υπήρξε έντονη κινητοποίηση όπου πήγε να γίνει. Πάτρα, Αθήνα και περιφέρεια. Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων όπως και οι κάτοικοι δεν πρέπει να το αφήσουν έτσι. Δεν αφορά μόνο 2 πολυκατοικίες.

    Stathis Karageorgos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπάρχει άδεια ; Δε νομίζω

    Georgios Samatas

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  13. Όλοι οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων πρέπει να αντιδράσουμε μερικά μέτρα από το σημείο της κεραίας είναι τα σχολεία της πόλης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και νηπιαγωγεία αδιανόητο αυτό που συμβαίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λαμπρινή Αντωνοπούλου18 Ιανουαρίου 2023 στις 11:54 μ.μ.

    Nektaria Panagou Νεκταρία όλα θυσιαζονται μπροστά στο χρήμα άστο πακέτο όχι αστεία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  15. Καλά ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας στα παπ@@ του ολα;; 😂😂Σε λίγο θα βγουν τα τανκς από κάτω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. όταν η ψυχολογία της ύλης συναντά το βάθος της τσέπης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. μπροστά στο ρημάδι το χρήμα δεν κοιτάζουν την ανθρώπινη υγεία..βάλανε πάνω από τα κεφάλι τούς τον καρκίνο απορώ μ μερικούς ανθρώπους..Η υγεία είναι το πολυτιμότερο δώρο κόσμε κ όχι τ χρήμα...λυπάμαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μία είναι η λύση, όλοι οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς, να μαζευτούν στο σημείο και να το αποκλείσουν, μέχρι να ξηλωθεί από εκεί. Με ένα γερό παρόν, πολιτών, θα ενδιαφερθούν. Όσο μένει στο πληκτρολόγιο, η διαμαρτυρία, θα συνεχίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κατερίνα Σταυροπούλου19 Ιανουαρίου 2023 στις 12:00 π.μ.

    Εσείς λέτε του ότι δεν σταμάτησαν εγώ θα έλεγα τη λέξη απαγόρευση όπως έχουμε διαβάσει και δη όταν είναι κοντά σε σχολικές εγκαταστάσεις μπορεί ο οποιοσδήποτε να το δει στο διαδίκτυο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαντα να περάσουμε τον κάβο μετά τις 7 Οκτωβρίου το τοπικο καναλι θα κάνει πλέον μόνο αντιπολίτευση .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Υπάρχει κι άλλη κεραία απέναντι από το πρώτο λύκειο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΛ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ – ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥΣ

    Σαν… μανιτάρια ξεφυτρώνουν το τελευταίο διάστημα στο Αίγιο οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας που εγκαθίστανται με προκάλυψη στις ταράτσες πολυκατοικιών, με τις εταιρείες να ισχυρίζονται ότι είναι νόμιμες, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν οι γνωμοδοτήσεις επιστημόνων ότι δεν βλάπτουν τη δημόσια υγεία. Η κινητοποίηση των κατοίκων πάντως είχε ως αποτέλεσμα να αποξηλωθεί η κεραία που είχε τοποθετηθεί στην περιοχή της Ράχης, ενώ ήδη κάτοικοι και νομικοί… ξεσηκώνονται για τις δύο κεραίες που έχουν εγκατασταθεί σε κτίριο της Κλεομένους Οικονόμου…
    Κοντά στο νοσοκομείο, στην οδό Πολυχρονιάδου, στην Κανελλοπούλου και σε τόσα άλλα σημεία, περισσότερες από 15 κεραίες κινητής τηλεφωνίας βρίσκονται σε απόσταση… αναπνοής από σχολεία, ιδρύματα και εντός του αστικού ιστού. Κι όλες τοποθετούνται με προκάλυψη φουγάρα και καμινάδες. ΄

    ΄Δυστυχώς ξεφυτρώνουν στην πόλη μας συνεχώς κεραίες κινητής τηλεφωνίας που φαίνονται ως καμινάδες. Όταν υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που πιθανολογούν επιρροή στη δημόσια υγεία πρέπει οι συγκεκριμένες κεραίες αναμφίβολα να είναι εκτός κατοικημένων περιοχών. Εύλογα διερωτάται κανείς γιατί τοποθετούνται με κάλυψη, αφού είναι ακίνδυνες…΄΄, αναφέρει στo protionline.gr ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος, ο οποίος ήδη νιώθει δικαιωμένος από τον αγώνα του μαζί με τους κατοίκους της Ράχης για την αποξήλωση της κεραίας που είχε τοποθετηθεί στο σημείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αποξηλώθηκε η κεραία στην περιοχή της Ράχης…

    ΄΄Πράγματι αποξηλώθηκε την Παρασκευή το πρωί η κεραία κινητής τηλεφωνίας που υπήρχε στην περιοχή Ράχη Αιγίου. Οι μεθοδευμένες κινήσεις μας και οι αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής είχαν αίσιο αποτέλεσμα΄΄, σημειώνει.

    Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και προσωρινή διαταγή τα οποία όμως ματαιώθηκαν για να γίνουν οι μετρήσεις του Πανεπιστημίου Πατρών σε 24ωρη βάση.
    Μία ημέρα πριν την αποξήλωση των κεραιών πάντως, σε συνέλευση των κατοίκων της Ράχης και της Κουλούρας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, αποφασίστηκε να κατατεθεί αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας ώστε να απαιτηθεί η απομάκρυνση τόσο της εν λόγω κεραίας όσο και των υπολοίπων.
    Παραβιάζουν την αρχή της διαφύλαξης

    Ερωτηθείς από τo protionline.gr αναφορικά με τι προβλέπεται από την νομοθεσία, ο κ. Μπέσκος είπε πως απαγορεύεται η τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε ακτίνα 300 μέτρων από σχολεία και ιδρύματα, αναφέροντας πως κάτι τέτοιο δεν έχει εφαρμοστεί στο Αίγιο αφού εγκαθίστανται ανεξέλεγκτα οπουδήποτε. Πάντως, τονίζει πως οι νομοθετικές ρυθμίσεις αναφορικά με το θέμα έγιναν πολύ πρόχειρα και ότι ανεξαρτήτως του ζητήματος της νομιμότητας ή της αδειοδότησης των εν λόγω κεραιών, παραβιάζουν την αρχή της διαφύλαξης. ΄΄Με βάση την αρχή της διαφύλαξης καμία κεραία δεν είναι νόμιμη μέσα σε κατοικημένες περιοχές κοντά σε σχολεία και σε αστικούς οικισμούς που μένουν δεκάδες μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι. Και η αρχή της διαφύλαξης υπερτερεί κάθε νόμου που δεν έχει αυστηρά κριτήρια και προδιαγραφές και εκδίδεται για να εξυπηρετήσει σκοπιμότητες΄΄, ξεκαθαρίζει ο κ. Μπέσκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανησυχία για τις επιπτώσεις από την έκθεση του καθηγητή Χρ. Γεωργίου

    Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στη δημόσια υγεία, εξαρτώνται από την απόσταση του χώρου διαβίωσης από την κεραία, από τον προσανατολισμό της κεραίας, δηλαδή αν εκπέμπει προς την κατεύθυνση του χώρου διαβίωσης, από την ένταση της ακτινοβολίας, όπως μπορεί να μετρηθεί ως μέση τιμή, από την ηλικία του εκτιθέμενου και την κατάσταση της υγείας του και από τη διάρκεια έκθεσης, δηλαδή τις ώρες διαβίωσης ανά ημέρα στο συγκεκριμένο χώρο.

    Μάλιστα, ο κ. Μπέσκος επικαλείται την επιστημονική πραγματογνωμοσύνη του Xρήστου Δ. Γεωργίου Ομότιμου Καθηγητή Βιοχημείας του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστήμιου Πατρών, η οποία του παραχωρήθηκε με αφορμή την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων των κατοίκων της Κουλούρας. Μάλιστα, ο καθηγητής μετά βεβαιότητας τονίζει ότι το κεραιοσύστημα της Ράχης προκαλούσε άμεσες βλάβες στην υγεία των εναγόντων (και των πέριξ αυτού και επί μακρό διαβιούντων ατόμων), κι αυτό ανεξαρτήτως του αν σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του εκπέμπει ηλεκτρομαγνητικές (Η/Μ) ακτινοβολίες εντός των υφιστάμενων ορίων προφύλαξης που ισχύουν για την Ελλάδα. ΄΄Διότι ακόμα κι αν αυτό ισχύει, τα υφιστάμενα για τη χώρα μας όρια προφύλαξης είναι παντελώς αναξιόπιστα επιστημονικώς με βάση τα σύγχρονα δεδομένα ανεξάρτητων ερευνών. Επιπροσθέτως, από δεδομένα συγκεκριμένης τεχνικής έκθεσης-πραγματογνωμοσύνης του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας Κρήτης, αυτό το κεραιοσύστημα όπως και όλες οι κεραίες που τοποθετούνται από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας της χώρας μας, κατασκευάζονται με τεχνικές προδιαγραφές ώστε να μπορούν να εκπέμπουν πολύ πιο πάνω από τα επίσημα όρια, και ανάλογα με τις μεταβαλλόμενες λειτουργικές ανάγκες της εκάστοτε εταιρείας΄΄, ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής…

    Επιπλέον, επισημαίνει τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν οι Η/Μ ακτινοβολίες τους στην υγεία του ανθρώπου ακόμα και αν εκπέμπονται εντός των επίσημων ορίων που ισχύουν σήμερα, βεβαιώνοντας ότι έχει ήδη αποδειχθεί – τόσο επιδημιολογικά στον άνθρωπο όσο και με πειράματα σε κύτταρά του και σε ζώα – η σύνδεση της έκθεσης των ανθρώπων στις Η/Μ ακτινοβολίες των κεραιών βάσης με την θραύση του DNA, και με την συνεπαγόμενη πρόκληση καρκινογενέσεων, και με πληθώρα άλλων ασθενειών…
    Καίγονται ενισχυτές,  αποδιοργανώνονται ιατρικά μηχανήματα…

    Άξιο αναφοράς είναι πως είναι τόσο δυνατό το σήμα των κεραιών αυτών που έχει παρατηρηθεί ότι προκαλούν καταστροφές στους ενισχυτές και αποσυντονισμό των ιατρικών οργάνων, κάτι που παρατηρείται εξαιτίας των κεραιών στην Κλεομένους Οικονόμου, στο κέντρο της πόλης όπου λειτουργούν πολλά ιατρεία…
    Να καταγγέλλουν την ύπαρξη κεραιών…

    ΄΄Καλούμε όποιον πολίτη διαπιστώνει ότι στη γειτονιά του ή κοντά στον χώρο εργασίας του έχουν τοποθετηθεί κεραίες κινητής τηλεφωνίας να αναφέρει το γεγονός στον Δικηγορικό Σύλλογο και να ενημερώνει τις αρχές ώστε να δρομολογούνται διαδικασίες εναντίον τους, διότι πρέπει να μπει ένα τέλος σε όλο αυτό΄΄, τονίζει ο κ. Μπέσκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Που είναι αυτός ο ξεφτίλας που μου έλεγε χθες για τα βίντεο που ανεβάζει ο Κοτσανάς; Τώρα καταλαβαίνω γιατί σε/σας ενοχλεί τοσο ο Ανδρέας.. Γιατι τέτοιο ξεβρακωμα που σας κάνει δεν το βλέπεις ούτε σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου... Ακόμα και εκεί ο ρόλος σας θα ήταν του συζύγου που φεύγει και μετά έρχεται ο υδραυλικός..Τετοιο ρόλο έχετε και στην πολιτική.. Σας πηδανε την γυναίκα εν γνώση σας και κάνετε ότι δεν τρέχει τίποτα, αρκεί να σας πληρώνει ο παραγωγός.. Το πιάσες μικρέ; Την κατάλαβες την αλληγορία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή