02/02/23

ΚΡΙΣΙΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Π.Ε. ΣΕ ΦΟΔΣΑ ΗΛΕΙΑΣ

 

 
 
ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ 
 
 

ΑΠΟ: ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ ΑΘΗΝΑ

 31-01-2023

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ 20, 151 27Τηλέφωνο :210 8097150 - e-mail:

 INFO@PATRIOTIKIENOSI.GR

ΠΡΟΣ: Σύνδεσμο Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας

Τηλ: 26223-60503-Δ/νση: Πλατεία Αγ. Νικολάου, Τ.Κ. 27300, Γαστούνη Ηλείας

e-mail: fodsa.ilias@gmail.com

 

ΘΕΜΑ: Διαχείριση απορριμμάτων-Πληρωμές και χρέη Δήμων αρμοδιότητάς σας

 

 

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ του Νομού Ηλείας και πρόσφατες δηλώσεις του Πρόεδρου του ΦΟΔΣΑ ΗΛΕΙΑΣ κ.Λυμπέρη (Δήμαρχου Ήλιδας) βγαίνει το αβίαστο συμπέρασμα ότι ο πολύπαθος Νομός Ηλείας (και στο τομέα των απορριμμάτων) θα ζήσει πάλι δυσάρεστες στιγμές του πρόσφατου παρελθόντος, όσο αφορά τα απορρίμματά του. Στιγμές που τον έκαναν δυστυχώς 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ με ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ.

Διαβάζουμε ότι: «ο εκπρόσωπος της Κοινοπραξίας «Μεσόγειος ΑΕ- ΑΒΑΞ ΑΕ» που διαχειρίζεται τη Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά, Διονύσης Γεωργόπουλος αναφέρθηκε στα υπέρογκα χρέη των Δήμων που ξεπερνούν τα 4 εκ. Ευρώ»

https://proini.news/ektakto-daneio-gia-tis-ofeiles-sto-fodsa/

Διαβάζουμε ότι: 

 «ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας έφερε ως παράδειγμα συνεργασίας το Αίγιο καθώς τακτοποιεί με συνέπεια τις οικονομικές του υποχρεώσεις, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στους δήμους της Ηλείας αν εξακολουθήσουν να κρατούν αυτή την στάση. 

Δεν παρέλειψε μάλιστα να θυμίσει την εικόνα που παρουσίαζε η Ηλεία κάποια χρόνια πριν, με τους σωρούς των σκουπιδιών να την “πνίγουν”. Σημείωσε επίσης πως ανεξάρτητοι ελεγκτές κάνουν συνεχείς ελέγχους στα χρήματα τα οποία έχουν δαπανηθεί από τις εταιρείες, στο προσωπικό και στα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις ανατιμήσεις στη χώρα, τονίζοντας ότι υποχρέωση των δήμων είναι η πιστή τήρηση της σύμβασης. Σημείωσε επίσης ότι οι προϋπολογισμοί του περασμένου έτους δεν περιλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των χρωστούμενων, εκφράζοντας την ανησυχία του για τον τρόπο με τον οποίο θα τακτοποιηθεί το χρέος»

https://www.ilialive.gr/live/

Διαβάζουμε ότι: 

«Την άμεση αποπληρωμή των χρεών τους προς τη διαχειριστική αρχή του ΦοΔΣΑ Ν. Ηλείας, προκειμένου να μην υπάρξουν δεσμεύσεις των ΚΑΠ τους από το Υπουργείο Εσωτερικών, ζήτησε σε αποκλειστική του συνέντευξη στην εφ. «Πατρίς», ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ κ. Γιάννης Λυμπέρης»

https://www.patrisnews.com /

Με βάση τα ανωτέρω ενδεικτικά δημοσιεύματα (υπάρχουν πλήθος από αυτά τους τελευταίους μήνες), και με γνώμονα το ενδιαφέρον μας για την δημόσια υγεία και φυσικά τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος (τα τέλη καθαριότητας είναι ανταποδοτικά και έχουν εισπραχθεί ήδη από τους πολίτες) 

ρωτάμε:

Α) Στη διάρκεια της θητείας σας ,από 7 Νοεμβρίου 2019 και έως σήμερα, τι πληρωμές έχουν γίνει από τους Δήμους της Ηλείας και τι χρωστάνε μέχρι σήμερα;

Β) Σκοπεύετε να γίνει δανειοδότηση (όπως λέτε) ή παρακράτηση των ΚΑΠ από τους Δήμους που χρωστάνε;

Γ) Οι Δήμοι (σας) μεταφέρουν μέσω των απορριμματοφόρων ανακύκλωσης,ανακυκλώσιμα απορρίμματα; Υπαρχει ανταποδοτικό όφελος προς τους Δήμους που το κάνουν; Ποιό είναι το οικονομικό αντίτιμο για κάθε τόνο ανακυκλώσιμου υλικού που σας φέρνει ο κάθε Δήμος; Ποιό είναι το ποσοστό ανακύκλωσης κάθε Δήμου με βάση το σύνολο των συμμείκτων και των ανακυκλωσίμων απορριμμάτων που μεταφέρουν στην Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά;

Δ) Ποια είναι η σημερινή κατάσταση διαχείρισης των απορριμμάτων στο εργοστάσιο της «Τριανταφυλλιάς», όσο αφορά το τι προβλέπεται να γίνεται και το τι τελικά γίνεται από τον φορέα διαχείρισης;

Επίσης ζητούμε: Να προγραμματίσετε άμεσα μια ενημέρωση στον Υποψήφιο Βουλευτή κ.Χάρη Μιχαλακόπουλο, όπως και μια επίσκεψη του στο χώρο του εργοστασίου που θα ενημερωθεί από κάποιον υπεύθυνο για τη λειτουργία του αυτή τη στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου