20/07/23

Εγκατάσταση ανεμογεννητριών συνέχεια ...

 

Φυσικά  δεν θ' ακούσετε και κανένα στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης να διαμαρτύρεται γιαυτό.  Καλά από περιφέρεια
μην περιμένετε αντιδράσεις, αυτοί σιωπηλώς και άφωνα, συναινούν...
Τώρα, όσο για τους ντόπιους  δημοτικούς μας αστέρες πρώην, νυν και μέλλοντες, όσοι παραμένουν άφωνοι και κρυμμένοι είναι ταυτόχρονα και ύποπτοι, αφού έτσι συναινούν  στο "έγκλημα".   Η  απλή λογική αυτό λέει...  Διαφορετικά, θα ήταν  ανεβασμένοι  στα ...κάγκελα! Είδατε κανέναν μέχρι στιγμής?  όχι...!!!

Θα περιμένουμε τώρα να δούμε ποια θα είναι θέση που θα πάρει προεκλογικά και ο νεαρός & νέος υποψήφιος για τον δημαρχιακό θώκο στη Ναύπακτο, για να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη γνώμη για το σύνολο των μνηστήρων του δήμου.

Η ερώτηση, "τι θέση παίρνετε κύριοι για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στις περιοχές μας",  αφορά όλους τους υποψήφιους.  Όσοι το κάνουν "γαργάρα" θα πρέπει και να τους στείλετε πίσω στα σπίτια τους στις 8 του Οκτώβρη...


Γιατί απλά,  αν όλοι μας γράψουν στα παλιά παπούτσια τους, όλοι εμείς οι δημότες της ναυπακτίας θα πρέπει να  περιμένουμε καρτερικά με τη σειρά μας την επόμενη πυρκαγιά που δεν ξέρουμε τι διαστάσεις θα πάρει και φυσικά   >>>   "ο σώζων εαυτόν σωθήτω"... 

Δείτε τώρα και το σχετικό έγγραφο εγκατάστασης με χρονικό ορίζοντα την 25ετία παρακαλώ,  που ο δήμος επιμελώς το αποκρύπτει:

 

 


 


 


 


1 σχόλιο:

  1. Η πράσινη ανάπτυξη, η πράσινη ενέργεια και τα πράσινα άλογα… κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι ο τίτλος όσων γίνονται ήδη και όσων εξυφαίνονται γύρω από το θέμα της ενέργειας όπου έχει στηθεί ένα τρελό πανηγύρι κέρδους στο όνομα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

    Καταρχήν θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως τασσόμαστε αναφανδόν υπέρ της, όχι όμως και όταν αυτή στρέφεται κατά του ίδιου της του εαυτού… του περιβάλλοντος δηλαδή που υποτίθεται πως θέλει να προστατέψει.

    Είναι αδιανόητο να μιλάμε για αιολικά πάρκα σε περιοχές φυσικού κάλλους όπως είναι τα ορεινά των Αγράφων, όπου ήδη οι οικολογική καταστροφή λόγω των παρεμβάσεων που έχουν γίνει είναι μεγάλη (δες φωτογραφίες στο σχετικό ρεπορτάζ), και στον Ασπροπόταμο. Προφανώς και δεν είμαι ειδικός να ξέρω αν οι αέρηδες εκεί είναι οι κατάλληλοι αλλά δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να δεις την καταστροφή που φέρνουν αυτοί οι τεράστιοι πυλώνες σε τέτοιες περιοχές.

    Ευλογα θα ρωτήσει κανείς: Θέλουμε ή δεν θέλουμε πράσινη ενέργεια; Η Ολλανδία και η Δανία έχουν σχεδόν το 50% της ενέργειας τους από τέτοιες πηγές… Ναι αλλά αν δει κανείς που έχουν τοποθετήσει τα αιολικά τους πάρκα θα καταλάβει. Είναι σε ζώνες όπου υπάρχει μεγάλη ανθρώπινη δραστηριότητα και σε θαλάσσια αιολικά πάρκα που κατασκευαστήκανε για τον σκοπό αυτό; Γιατί άραγε δεν συμβαίνει αυτό και στα δικά μας ερημονήσια όπου είναι και μια ασπίδα στους γείτονες που τα καλοβλέπουν; Μα γιατί το κόστος μεταφοράς από εκεί είναι μεγάλο για τις εταιρίες που έχουν κάνει υποχείριο τους πολιτικούς που μπρος στο φακελάκι… δεν διστάζουν να καταστρέψουν τα πάντα.

    Ευτυχώς οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούν, ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που ξεσηκώνονται… Περιμένουμε να δούμε τις θέσεις των Σκρέκα, Λιούτα, Παπακώστα, Μιχαλάκη και του εντεταλμένου συμβούλου τουρισμού Γιάννη Μπουτίνα που έχει λουφάξει και έχει κρυφτεί… Περιμένουμε να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος τους… κι αν έχουν έστω και την παραμικρή ευθιξία να βγούνε να καταγγείλουν τα όσα καταμαρτυρεί ο σύλλογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή