19/10/23

Χάνουν τα ερείσματά τους οι ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή



 Με δημοσίευμά της η Washington Post αποκαλύπτει ότι οι Σαουδάραβες συμπεριφέρθηκαν με ιδιαίτερα απαξιωτικό τρόπο στον Αμερικανό ΥΠΕΞ  Άντονι Μπλίνκεν κατά την περιοδεία του στη Μέση Ανατολή όπου και συναντήθηκε με τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στην ιδιωτική αγροικία του πρίγκιπα.

Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ, ο διάδοχος άφησε τον Μπλίνκεν να περιμένει για αρκετές ώρες έως ότου τελικά συναντηθεί μαζί του. Μάλιστα, η συνάντηση έπρεπε να πραγματοποιηθεί το βράδυ, ωστόσο ο πρίγκιπας εμφανίστηκε το επόμενο πρωί.

Μάλιστα η ταπείνωση δεν τελείωσε εκεί, αφού κατά την έναρξη της συνάντησης, ο πρίγκιπας  ζήτησε να σταματήσει η πολιορκία της Γάζας, καθώς και οι όποιες στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν τόνισε την ανάγκη να σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις «που στοίχισαν τις ζωές αθώων ανθρώπων»  και να αρθεί η «πολιορκία της Γάζας» που άφησε το παλαιστινιακό έδαφος χωρίς νερό και ηλεκτρισμό ή καύσιμα. Ο διάδοχος ζήτησε επίσης να σταματήσει η «τρέχουσα κλιμάκωση» της σύγκρουσης, μια άμεση αντίφαση με την πολιτική των ΗΠΑ, η οποία έχει υποστηρίξει το Ισραήλ στον πόλεμο κατά της Χαμάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου