01/02/24

"Δίχως εκπλήξεις η χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο δήμο Ναυπακτίας", αλλά χωρίς ίχνος πραγματικής αντιπολίτευσης!

 

Στις εκλογές του περασμένου Οκτώβρη, με το γνωστό αποτέλεσμα που έφερε τη παράταξη Γκίζα στη πρώτη θέση και του ξανάδωσε το χρίσμα, οι δημότες κατάφεραν με τα ποσοστά που του έδωσαν να εκλέξουν δήμαρχο-"δικτάτορα". Ναι όπως το ακούτε, δήμαρχο χωρίς αντίπαλο με ό,τι αυτό συνεπάγεται...
 
Φυσικά τ' αποτελέσματα των εν λόγω ποσοστών θα τα δούμε στην επερχόμενη χρονική διάρκεια της θητείας του, η οποία βέβαια θα διαρκέσει ούτε λίγο - ούτε πολύ μια ολόκληρη πενταετία. Σε όλο αυτό το διάστημα ο Γκίζας και η παρέα του θα κάνουν ό,τι θέλουν κι όπως το θέλουν χωρίς κανείς να μπορεί να τους εμποδίσει.
 
Γιατί? Μα γιατί απλούστατα δεν υπάρχει ίχνος αντιπολίτευσης που θα ορθώσει ανάστημα απέναντι στον έναν και μοναδικό, απέναντι στον "δικτάτορα" Γκίζα!
Αυτό το είδαμε και στη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτ. συμβουλίου της 31ής του Γενάρη, όπου στην ουσία η υποτιθέμενη αντιπολίτευση ήταν σκεπασμένη με το πάπλωμα που έγραφε "ναι σε όλα" και κατά την λαϊκή ρήση "ήταν όλοι κότες" !!!
 
Η μόνη φωνή που σου έδινε να καταλάβεις ότι υπάρχει και αντιπολίτευση μέσα στην αίθουσα σ' ένα μονότονο και βαρετό δημοτ. συμβούλιο ήταν αυτή του ανεξάρτητου δημοτ. συμβούλου Ανδρέα Κοτσανά που πραγματικά όρθωνε λόγο απέναντι στο μονόλογο της παρέας του δημάρχου και μπράβο του.
 
Ένα μικρό πολύ μικρό κομμάτι στον αντιπολιτευτικό λόγο του χτεσινού Δ.Σ., δικαιούται και ο πρωτάρης δημοτ. σύμβουλος Ανδρέας Κωνσταντόπουλος με τις τεχνοοικονομικές του γνώσεις, τον οποίο βέβαια αρκετές φορές "καπέλωνε" με τα δικηγορίστικα βαρετά κατεβατά του ο δήμαρχος, μέχρι που του αφαιρούσαν και το λόγο κλείνοντας τα μικρόφωνα.
 
Κατά τ' άλλα τα σημερινά φίλια δημοσιογραφικά "παντζούρια" λένε πως χτες είχαμε μια ήρεμη συνεδρίαση χωρίς εκπλήξεις και παρατράγουδα!!! Κάνουν ενημέρωση κατά παραγγελιά δηλαδή!!! Να τους χαιρόμαστε.
 
Εμείς θα συνεχίσουμε την κριτική απέναντι σε τέτοιο δημοτικό καθεστώς χωρίς αντίπαλο κι ας μη μας γουστάρουν κάποιοι. Δεν θα γίνουμε τσιράκι κανενός, τελεία και παύλα...
 
Καλημέρα σας!

3 σχόλια:

  1. Δημοτικό συμβούλιο και καθήκοντα προέδρου
    ___________________________________________
    Τα καθήκοντα του πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Άγγελε Σταυρόπουλε με βάση τον οικείο κανονισμό είναι να:
    ''Προεδρεύει των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ορίζει τις θέσεις των δημοτικών συμβούλων κατά δημοτικές παρατάξεις, κηρύσσει την έναρξη και λήξη της συνεδρίασης, διευθύνει τη συζήτηση και λαμβάνει κάθε κατάλληλο μέτρο για την τήρηση της τάξης και την ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης.''
    Στα καθήκοντά του δεν αναφέρεται πουθενά στο να "κάνει πολιτική και να βγάζει λόγο" το καταλάβατε ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τσιράκι του συστήματος είναι κι αυτός, μην έχετε καμιά αμφιβολία και θα το δείτε και στη συνέχεια. Κάνανε το Γκίζα παντοδύναμο, ας πρόσεχαν, πέντε χρόνια τρωγόντουσαν σαν τα σκυλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παντοδύναμο τον έκανε η αμορφωσιά της ορεινής ναυπακτίας φίλε, τα γίδια τον εξέλεξαν μέσω φυσικά των δύο πολιτικών απατεώνων που διαθέτει ο Γκίζας στη παράταξή του, ο ένας ο κοτρωνιάς κι ο άλλος ο κούκουνας, αυτοί έπαιξαν το παιχνίδι του Γκίζα στα ορεινά μη γελιέστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή