25/06/24

ΟΜΟΝΟΙΑ Ναυπάκτου: 6ο Διεθνές τουρνουά πετοσφαίρισης κορασίδων


 

Με την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου και την παρουσίαση των ομάδων άνοιξε η αυλαία για το 6ο Διεθνές τουρνουά πετοσφαίρισης κορασίδων το απόγευμα της Δευτέρας 24 Ιουνίου, στο λόμπι του Ξενοδοχείου Lepanto στη Ναύπακτο. Η πρώτη ημέρα του επιτυχημένου τουρνουά που διοργανώνει η Ομόνοια Ναυπάκτου στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο της πόλης (24-28 Ιουνίου) ήταν ημέρα γνωριμίας και περιλάμβανε την υποδοχή των ομάδων και την τακτοποίησή τους πριν την έναρξη των καθαρά αγωνιστικών υποχρεώσεών τους.

Αρχικά το λόγο έλαβε ως οικοδεσπότης ο πρόεδρος της Ομόνοιας Ναυπάκτου κ. Αντώνης Σχοινάς, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τις ομάδες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του συλλόγου, τις καλωσόρισε και ευχήθηκε να έχουν ένα όμορφο τετραήμερο στην πόλη και φυσικά καλούς αγώνες. 

20/06/24

Οικόπεδα ακαθάριστα, απειλές, νόμος & πρόστιμα

Ακαθάριστα οικόπεδα: Πόσο χρεώνουν οι δήμοι τον καθαρισμό - iRafina


Αυστηρό μήνυμα στους εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες οικοπεδων και ακάλυπτων χώρων σε περιοχές εντός οικισμών και εκτός σχεδίου με κτίσμα, που δεν έχουν καθαρίσει τα οικόπεδα τους και δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις στην πλατφόρμα του Εθνικού Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας, ενόψει της προθεσμίας που λήγει στο τέλος Ιουνίου, έστειλε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

    Αναφερόμενος στα πρόστιμα από 1000 έως 54.000 ευρώ και τις κυρώσεις με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο (2) ετών, που προβλέπονται για όσους δεν καθαρίσουν και δεν υποβάλλουν εμπρόθεσμα δήλωση στην πλατφόρμα του Εθνικού Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας ο Βασίλης Κικίλιας είπε ότι: «ενημερώνω ότι ο νόμος είναι εδώ, με τα πρόστιμα και τις διαδικασίες που προβλέπονται».

15/06/24

βασανιστική η μετεκλογική περίοδο για όλα τα κόμματα

Κόμματα Εκλογές 2023: Ποια συμμετέχουν - Ποια κόπηκαν | News 24/7


Στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής, οι μισοί σχεδόν ψηφοφόροι τιμώρησαν με την αποχή τους το σύνολο του πολιτικού συστήματος. Δείχνοντας έτσι εμπράκτως τη δυσφορία τους ή και τον θυμό τους για την ανικανότητα και την αδιαφορία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης να αντιμετωπίσουν τα επείγοντα και άλυτα προβλήματα καθημερινότητας, τα οποία έχουν ενταθεί από την οικονομική, ενεργειακή, επισιτιστική κρίση που δημιούργησε η αλλοπρόσαλλη κεντρική ευρωπαϊκή πολιτική από την έναρξη της ουκρανικής κρίσης.

Οι ψηφοφόροι που πήγαν στις κάλπες τιμώρησαν διά της ψήφου τους όλα τα κόμματα.

Τιμώρησαν την κυβέρνηση της Ν.Δ. με το «χαστούκι» του 28%, ενώ τα κομματικά και κυβερνητικά στελέχη βλακωδώς ανέμιζαν και υπενθύμιζαν τη «σημαία» του 41%, που έχει υποσταλεί οριστικώς. Ωστόσο, τη διατήρησαν στην πρώτη θέση, και με διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που εξακολουθούν να βλέπουν την πλάτη της Ν.Δ. και του Κ. Μητσοτάκη.

Έδωσαν δηλαδή στην κυβέρνηση της Ν.Δ. μια ακόμα ευκαιρία να διορθώσει και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που εξακολουθεί να δημιουργεί το βαθύ κομματικό κράτος, το οποίο παρεμποδίζει τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης αυτής που δεν έχουν φιλολαϊκή οσμή και, πολύ περισσότερο, φιλολαϊκή κατεύθυνση.

10/06/24

Ενοικιάσεις κατοικίας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ενοικιαστές και ιδιοκτήτες


Είσαι νέος στην ενοικίαση ακινήτων; Μάθε τι δικαιολογητικά χρειάζεται να προσκομίσεις είτε είσαι ιδιοκτήτης είτε ενοικιαστής, αλλά και τι πρέπει να κάνεις για να ξεκινήσεις τις διαδικασίες σε αυτό το άρθρο!

Είσαι νέος στην ενοικίαση ακινήτων; Μάθε τι δικαιολογητικά χρειάζεται να προσκομίσεις είτε είσαι ιδιοκτήτης είτε ενοικιαστής, αλλά και τι πρέπει να κάνεις για να ξεκινήσεις τις διαδικασίες σε αυτό το άρθρο!
Η ενοικίαση ενός ακινήτου απαιτεί μια σειρά από ενέργειες, τόσο από τον μισθωτή όσο και από τον εκμισθωτή. Για τους ιδιοκτήτες, δεν αρκεί η εύρεση ενός ενδιαφερόμενου ενοικιαστή για να νοικιάσουν το διαμέρισμα τους. Αντίστοιχα για τους ενοικιαστές, δεν αρκεί η εύρεση του κατάλληλου διαμερίσματος για να μετακομίσουν στο νέο τους σπίτι. Πρέπει και οι δύο πλευρές να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να ακολουθήσουν συγκεκριμένες ενέργειες για να ξεκινήσουν τη διαδικασία ενοικίασης.

Απαραίτητες Ενέργειες
_______________________

1) Ιδιωτικό Συμφωνητικό Μίσθωσης

Τη στιγμή που ιδιοκτήτης και ενοικιαστής έρχονται σε συμφωνία και επιθυμούν να προχωρήσουν στη μίσθωση κατοικίας, τότε πρέπει να υπογράψουν αμφότεροι το ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης.

Υπάρχουν πολλά πρότυπα συμφωνητικών μίσθωσης που μπορείτε να κατεβάσετε από το διαδίκτυο και δύναται να χρησιμοποιηθούν για αυτό το σκοπό. Εάν χρειάζεστε κάτι ποιο εξειδικευμένο, ή θέλετε να συμπεριλάβετε ειδικούς όρους, καλό είναι να συμβουλευτείτε ένα δικηγόρο.

Με την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού, ιδιοκτήτης και ενοικιαστής έρχονται σε συμφωνία σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν τη μίσθωση. Αυτά περιλαμβάνουν το ύψος του ενοικίου, τη διάρκεια της μίσθωσης, το ποσό και τη λειτουργία της εγγύησης καθώς και τους επιμέρους όρους του συμφωνητικού.

08/06/24

Ευρωεκλογές 2024: Πού ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε, ποια κόμματα κατεβαίνουν


Οι εκλογείς που είχαν επιλέξει να ψηφίσουν επιστολικά και τελικά δεν το έπραξαν ή έστειλαν εκπρόθεσμα την ψήφο τους, θα μπορέσουν να ψηφίσουν δια ζώσης μετά τις 11:00 το πρωί στο εκλογικό τμήμα που είναι εγγεγραμμένοι.

Σε λιγότερο από 24 ώρες ανοίγουν οι κάλπες για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Από την ψηφοφορία θα αναδειχθούν τα 21 μέλη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου που αναλογούν στην Ελλάδα, επί συνόλου 720 εδρών.

στους εκλογικούς καταλόγους είναι εγγεγραμμένοι 9.796.330 εκλογείς εκ των οποίων 4.755.686 άνδρες και 5.040.644 γυναίκες. Δικαίωμα για να ψηφίσουν για πρώτη φορά έχουν 111.500 νέοι εκλογείς.

Το δικαίωμα του εκλέγειν σε αυτές τις εκλογές έχουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πολίτες από 17 ετών και πάνω, δηλαδή οι γεννηθέντες μέχρι το έτος 2007. Μπορούν να ψηφίσουν επίσης και οι πολίτες των λοιπών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κατοικούν στην Ελλάδα, με προϋπόθεση την εγγραφή τους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους δήμου της χώρας. Ο αριθμός τους σε αυτές τις εκλογές είναι 13.023.

Οι ετεροδημότες που ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους σε κοινά εκλογικά τμήματα μαζί με τους λοιπούς εκλογείς, αριθμούν 166.679.

ΟΧΙ στην αποχή, τη Κυριακή 9 Ιούνη πάμε και τους καταψηφίζουμε (video)


 ____________________________________________________________________________

Δείτε τώρα τι κομπίνα παίζουν στα κανάλια για να σας 

αποτρέψουν να πάτε να ψηφίσετε:



04/06/24

''Στην αλαζονεία της ΝΔ και του 41% στις 9 Ιούνη ας βάλουμε ένα οριστικό τέλος''


του Χρήστου Ζωϊτάκη

 

Είναι η ώρα να σταθούμε όρθιοι ως πολίτες και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για εμάς και τα παιδιά μας.

Στην Ευρωβουλή ψηφίζονται περίπου το 75% των ζητημάτων που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας. Αυτές οι αποφάσεις καθορίζουν το μέλλον μας και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να λαμβάνονται χωρίς τη δική μας φωνή.

Δίνουμε ψήφο στο ΠΑΣΟΚ για να υπάρξει επιτέλους μια ισχυρή και αποφασιστική αντιπολίτευση απέναντι στην αλαζονεία του Κυριακού Μητσοτάκη. Για να έχουμε μια δυνατή εκπροσώπηση στο Ευρωκοινοβούλιο, που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Ελλάδας και θα προωθεί τις αξίες της δικαιοσύνης και της ισότητας.

Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου έχει τις ρίζες της στις αξίες της δικαιοσύνης, της ισότητας και της δημοκρατίας. Είναι αυτή η παράταξη που πάντα στάθηκε στο πλευρό του λαού και πάλεψε για τα δικαιώματά του. Με την ψήφο μας στο ΠΑΣΟΚ, συνεχίζουμε αυτή την παράδοση, διασφαλίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους και φέρνουμε την αλλαγή που χρειαζόμαστε.

Η δύναμη της δημοκρατίας βρίσκεται στα χέρια μας. Είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση ανεξέλεγκτης εξουσίας. Με την ψήφο μας στο ΠΑΣΟΚ, μπορούμε να χτίσουμε μια Ελλάδα με δικαιοσύνη, ισότητα και πραγματική δημοκρατία. Είναι η στιγμή να δράσουμε. Ας μην αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη. Δώστε δύναμη στο ΠΑΣΟΚ για μια δυνατή, δυναμική και αποτελεσματική αντιπολίτευση. Μαζί μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή που χρειαζόμαστε και να δημιουργήσουμε τις προοπτικές για το αύριο.

__________________________

Ζωιτάκης Χρήστος

Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας