04/11/21

τι παράγει η Ναύπακτος; "Ψάρ- μνί και κνούπ" έλεγαν οι παλιότεροι, μήπως είχαν δίκιο ;;;

 


 
Άλλος έχει τ' όνομα κι άλλος τη χάρη! Η λαϊκή φράση "ψαρ-μνι κι κνουπ" αφορούσε κυρίως τις λιμνώδεις περιοχές Αιτωλικού και Μεσολογγίου που με τα πολλά έλη είχαν και πολλά κουνούπια.
Να όμως που η μάστιγα των κουνουπιών ταλαιπωρεί την δική μας πόλη κι όχι τις περιοχές με τα λιμνάζοντα. Γιατί απλούστατα οι περιοχές αυτές έχουν λάβει τα κατάλληλα μέτρα και καταπολεμούν κάθε χρόνο τα επικίνδυνα κι αιμοβόρα έντομα. Κάτι που ο δικός μας δήμος δεν επιθυμεί να κάνει, τουτέστιν αφήνει τους δημότες του στο έλεος των κουνουπιών, στο έλεος των ασθενειών που πολλές φορές είναι και θανατηφόρες.
 
Η λοίμωξη από τον ιό του δυτικού Νείλου ως γνωστόν είναι νόσημα που μεταδίδεται κυρίως με το τσίμπημα κουνουπιού και προσβάλλει τον άνθρωπο αλλά και ζώα.  Επιδημίες από τον ιό του δυτικού Νείλου έχουν καταγραφεί κυρίως σε άγρια πτηνά, όπως κοράκια και καρακάξες, άλογα αλλά και σε σκύλους και γάτες.»
 
"Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ο ιός του δυτικού Νείλου συγγενεύει με τον ιό της ιαπωνικής εγκεφαλίτιδας.» 
Η αλήθεια που μας κρύβουν είναι ,πως η Ιαπωνική Εγκεφαλίτιδα έχει κουμπαριλίκι με τον ιό του Δυτικού Νείλου,ο οποίος έχει τριτομπατζανάκη τον Ιό των τρελών αγελάδων,ο οποίος με την σειρά του είναι παρασυμπέθερος της γρίππης των πτηνών.
 
Το 80% των ατόμων που μολύνονται δεν εκδηλώνουν συμπτώματα, το 20% εμφανίζει ήπια νόσο, ενώ περίπου ένας στους εκατό ασθενείς εμφανίζει σοβαρή νόσο που προσβάλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα και  οδηγεί ακόμη και στον θάνατο.

 Η σοβαρή καταγγελία που έρχεται δια γραφής του δημοτικού συμβούλου κ. Ανδρέα Κοτσανά αφορά την εκνευριστική αδιαφορία  των υπευθύνων του δήμου μας, για τα σύννεφα των κουνουπιών που έχουν κατακλύσει τη Ναύπακτο και τη Ναυπακτία κι έχει ως ακολούθως:


🦟 Χιλιάδες ευρώ στον Δήμο Ναυπακτίας για την καταπολέμηση των κουνουπιών αλλά… το κουνούπι πάει σύννεφο!!!
🆘 Για δεύτερη συνεχή χρονιά η κατάσταση με τα κουνούπια στον Δήμο Ναυπακτίας τείνει να γίνει αφόρητη με αποτέλεσμα το τελευταίο διάστημα γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες δεκάδων παραπόνων και διαμαρτυριών πολιτών από άκρη σε άκρη του Δήμου.
▪️Αξιοσημείωτο είναι ότι από τις αρχές της Ανοίξεως έχουν ανατεθεί από τον Δήμο Ναυπακτίας σε ιδιωτικές εταιρείες ποσά της τάξεως των 14.000 ευρώ, χρήματα σχεδόν διπλάσια από πέρυσι που το ποσό της ανάθεσης έφτανε τα 8.000 ευρώ!!!
Σημειωτέον ότι την προηγούμενη εβδομάδα παρουσιάστηκε στον νομό μας κρούσμα του ιού Δυτικού Νείλου σε ζώο.
▪️Τέλος, κάνουμε έκκληση στην Δημοτική αρχή για το διάστημα που απομένει να προβεί στα δέοντα ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.
 
ΥΓ.Εσείς κ.Κοτρωνιά εκτός από την “προσφιλή μέθοδο” των απευθείας αναθέσεων ασχολείστε καθόλου με την ουσία του θέματος ως υπεύθυνος Αντιδήμαρχος?
Απλά ρωτάμε…
 
Ο ερωτών δημοτικός σύμβουλος
Ανδρέας Κοτσανάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου