24/05/22

Εμείς όμως είμαστ' εδώ για να αναδείξουμε και το μείζον θέμα της κατάντιας, της υποβάθμισης & της ξεφτίλας της Παιδείας, για σχολείο Ναυπάκτου δίπλα στα φίδια & στα ποντίκια...

Αυτός ο "ορνιθώνας" που βλέπετε πιο πάνω, είναι μια απ' τις λυόμενες  "ορνιθοφωλιές'' που στεγάζονται παιδιά του τρίτου δημοτικού σχολείου, για να μάθουν γράμματα στην εποχή της  εκτοξευόμενης ανάπτυξης, όπως την αποκαλούν και οι σημερινοί κυβερνητικοί κύκλοι. 

Τα λυόμενα αυτά βρίσκονται στις υποβαθμισμένες περιοχές της ανατολικής Ναυπάκτου και συγκεκριμένα σε κάτι εγκαταλελειμμένα  χωράφια στην τοποθεσία "Πούντος".  Το συγκεκριμένο οικόπεδο για το οποίο ο δήμος πληρώνει πολύ υψηλό ενοίκιο ανήκει σε πρώην δημοτικό σύμβουλο, για τον οποίο οι πληροφορίες λένε πως είναι και μια από τις αιτίες που στη συγκεκριμένη περιοχή επικρατεί μια πρωτοφανής πολεοδομική αναρχία, επειδή ο κύριος αυτός με τις ιδιοκτησίες του βάζει φρένο στην διάνοιξη των απαραίτητων  δρόμων.

 

 Για τις άθλιες συνθήκες που βιώνουν οι μαθητές σ' αυτά τα παραπήγματα, αλλά και για την συνεχιζόμενη ύπαρξη αυτού του ελεεινού κτίσματος στην απαράδεκτη για εκπαίδευση αυτή περιοχή, δεν έχει ευθύνη μόνον η σημερινή δημοτική αρχή, αλλά και οι προηγούμενες και κυρίως η πρώην που είχε δήμαρχο και αντιδήμαρχο εκπαιδευτικούς!

Οι εξαγγελίες των αρμοδίων, πρώην και νυν, πως ντε και καλά έγιναν προσπάθειες ν' αγοραστεί νέος χώρος για να γίνει η μεταστέγαση, ήταν και είναι απλά, "προφάσεις εν αμαρτίαις" για  να δικαιολογήσουν την αδιαφορία τους και για να κρατήσουν τα προνόμιά τους στις καρέκλες τους, ήταν παραμύθια της  Χαλιμάς δηλαδή! 

Σήμερα οι απολύτως υπεύθυνοι για την συνεχιζόμενη τριτοκοσμική αυτή εικόνα, η οποία εκτός της υποβάθμισης ευτελίζει και τον θεσμό, αλλά και την πόλη ολόκληρη, υπεύθυνοι είναι ο δήμαρχος κ. Βασ. Γκίζας και ο εντεταλμένος αντιδήμαρχος κ. Ντίνος Τσουκαλάς


 

Για το συγκριμένο θέμα με το τρίτο δημοτικό, έχουμε κάνει πλείστες αναφορές και θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε κι άλλες, έως ότου καταλάβει ο δημότης, αλλά και οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής, ποιοι τελικά είναι άξιοι στο δήμο μας να τον εκπροσωπούν & να τον αντιμετωπίζουν σαν πραγματικό δημότη κι αξιοπρεπή συμπολίτη τους.

__________________________________________________________ 

 
Για το χώρο πέριξ του εν λόγω οικοπέδου κάνει την καταγγελτική του ανακοίνωση σήμερα 24 του Μάη 2022 και ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου μας κ. Ανδρέας Κοτσανάς, με τη φράση: 
"Περισσότερες από 100 παιδικές ψυχές στα λυόμενα του 3ου Δημοτικού σχολείου κινδυνεύουν από ξερόχορτα όμορου οικοπέδου που μπορούν ανά πάσα στιγμή να μετατραπούν σε ένα επικίνδυνο “φυτίλι” εν μέσω αντιπυρικής περιόδου με απρόβλεπτες συνέπειες... Απλά επικίνδυνοι…"
 
Ακούστε  τον: 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου