06/09/23

Παναγιώτης Μπίτσιος, με την «Ενωτική Πρωτοβούλια» και τον Τάκη Λουκόπουλο

 



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΙΤΣΙΟΣ: 

«ΔΗΛΩΝΩ ‟ΠΑΡΩΝ“ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΔΩΣΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΩΝΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΑ ΜΟΥ!»

 

 κείμενο / φωτό: Μαρίνα Τσαματσούλη

 

 Αντικρίζοντας με μια φρέσκια ματιά τα προβλήματα της Ναυπάκτου ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Μπίτσιος [panosbitsios.gr] μιλά στους ΤΗΕλοcals ένα μήνα πριν οδηγηθούμε στις κάλπες, για τη σχέση του με την «Ενωτική Πρωτοβουλία».

 Περιγράφει με λίγες λέξεις πως θα ήθελε να δει σε μια 5ετια την πόλη μας και επιμένει πως σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση υπάρχει χώρος και για νέα πρόσωπα, που έχουν τη βούληση να προσφέρουν στον τόπο.

 Για να δούμε τις απαντήσεις του, στα ερωτήματα που του τέθηκαν:

 

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Ποιο είναι το μήνυμα της συμμετοχής σου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Με τη συμμετοχή μου δηλώνω «παρών» όπως εδώ και 10 χρόνια, στο πλευρό του Τάκη Λουκόπουλου, θέλοντας να δώσω πραγματικά φωνή στη γενιά μου!

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Γιατί με την «Ενωτική Πρωτοβούλια» και τον Τάκη Λουκόπουλο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Έχω την τύχη να είμαι από τα ιδρυτικά μέλη της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας», τότε στα πρώτα μου αυτοδιοικητικά βήματα. Η Ε.Π. απαρτίζεται από ανθρώπους που έχουν προσφέρει πολλά στη Ναυπακτία την περίοδο 2014-2019, οι οποίοι μαζί και με νέα πρόσωπα, αγωνιούν ακόμη περισσότερο σήμερα, για την εξέλιξη του τόπου μας. Ο Τάκης Λουκόπουλος είναι ένας άνθρωπος, τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά η τοπική κοινωνία. Με τρεις λέξεις: Οξυδερκής, Παραγωγικός, Δίκαιος.

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Σε βλέπουμε σε σχεδόν όλες τις περιοδείες του συνδυασμού. Τι αφουγκράζεσαι από τους πολίτες;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Φέτος το καλοκαίρι μπόρεσα και επισκέφθηκα αρκετές κοινότητες, αλλά και χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας. Προσπάθησα να ακούσω και να μάθω για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν μιας και η δική μου καθημερινότητα είναι στη Ναύπακτο. Μεγάλη τους αγωνία, ένα ασφαλές οδικό δίκτυο. Αλλά και η ανάγκη της ευρύτερης ανάπτυξης του ορεινού όγκου, χωρίς διακρίσεις αλλά με προοπτική την επιστροφή, έστω κάποιων νέων στον τόπο τους.

ΕΡΩΤΗΣΗ:

Αν κάνεις μια γρήγορη ιεράρχηση, ποια πιστεύεις ότι είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που υπάρχουν στη Ναυπακτία;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Χωρίς πολλά λόγια θα ιεραρχούσα τα προβλήματα ως εξής:

1) Κυκλοφοριακό Ναυπάκτου και χώροι στάθμευσης
2) Αποχέτευση και ύδρευση
3) Οδικό δίκτυο ορεινού όγκου και έλλειψη πεζοδρομίων στην πόλη
4) Έλλειψη μακροπρόθεσμου σχεδιασμού για τη Ναυπακτία της επόμενης 20ετιας.
Θα ήθελα σε 5 έτη από σήμερα, η πόλη μας να είναι πιο φιλική προς τον μόνιμο κάτοικο, πιο ενδιαφέρουσα προς τον επισκέπτη, πιο καθαρή και σύγχρονη προς όλους. ¯*


ΕΡΩΤΗΣΗ:

Πες μου τρία σχέδιά σου που στη μικροκλίμακα των δυνατοτήτων του δήμου θεωρείς ότι είναι εφικτά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Τρία εφικτά σχέδια που υλοποιούνται αν υπάρχει η βούληση την ερχόμενη 5ετια:
Α) Κατασκευή του νέου 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου, συνοδευόμενο από σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις για τους νέους της πόλης μας.
Β) Κατασκευή 2 μεγάλων δημοτικών parking τα οποία θα συνδέονται με συχνά δρομολόγια από mini-bus και εφαρμογή ελεγχόμενης στάθμευσης στο εμπορικό κέντρο, ώστε η πόλη μας επιτελούς να «ανασάνει».
Γ) Η λειτουργία ενός πολυδύναμου πολυχώρου πολιτισμού στην καρδιά της πόλης, στο Ξενία! [Κήπος Νόβα].

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Τη θητεία Γκίζα αυτήν την τετραετία πώς την αξιολογείς; Υπάρχει κάτι που σε απογοήτευσε πολύ αλλά και κάτι που σε εντυπωσίασε θετικά;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Η θητεία του Βασίλη Γκίζα, δυστυχώς με απογοήτευσε. Όχι σαν αυτοδιοικητικό αντίπαλο, αλλά σαν Ναυπάκτιο πολίτη και νέο άνθρωπο. Ακυρώσεις έργων, καθυστερήσεις σε ήδη χρηματοδοτημένα προγράμματα για έργα υποδομής, κανένα γενικότερο πλάνο ή κεντρικός σχεδιασμός. Στα θετικά αυτής της διοίκησης, η διαρκής προβολή της Ναυπακτίας στα μέσα.

ΕΡΩΤΗΣΗ:

Ας υποθέσουμε, ότι εκλέγεσαι. Πού θα ήθελες να χρησιμοποιηθείς και τι πιστεύεις ότι μπορείς να προσφέρεις εκεί;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Ας υποθέσουμε πως εκλέγομαι. Για όσους δε το γνωρίζουν, εργάζομαι ως Μαθηματικός στον ιδιωτικό τομέα και έρχομαι σε καθημερινή επαφή με δεκάδες μαθητές. Θεωρώ πως θα ήμουν χρήσιμος στον Τομέα Παιδείας και Νεολαίας.

ΕΡΩΤΗΣΗ:

Πες μας ένα ντόπιο μυστικό για να μας αποδείξετε ότι ξέρεις την πόλη απ’ έξω και ανακατωτά;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Ενα ντόπιο μυστικό;(!) Γνωρίζει κάποιος υπεύθυνος να μας ενημερώσει, σε ποιο υπόγειο βρίσκονται αρκετοί από τους πίνακες ζωγραφικής μεγάλης αξίας, που έχει ο Δήμος Ναυπακτίας στην κατοχή του; Δεν ήρθε η ώρα να τους «ελευθερώσουμε»;

    ¯* Aκόμα και αν κάποιος είναι ενεργό μέλος κάποιου κόμματος, θεωρώ σημαντικό το να αφήνει στην άκρη αυτή του την ταυτότητα, όταν συμμετέχει ενεργά σε μια αυτοδιοικητική παράταξη.


ΕΡΩΤΗΣΗ:

Τι σε κάνει να πιστεύεις πως ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης σου ταιριάζει;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Δεν ξέρω αν μου ταιριάζει ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θέλω όμως να πιστεύω πως υπάρχει ο χώρος και για νέα πρόσωπα, που έχουν τη βούληση να προσφέρουν, και αν επιλεγούν, έχουν να επιδείξουν ακεραιότητα, ανιδιοτέλεια και παραγωγή έργου.

ΕΡΩΤΗΣΗ:

Πες μας κάτι για τον εαυτό σου που δεν μπορούμε να καταλάβουμε εκ πρώτης όψεως…


ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Κάτι που με χαρακτηρίζει… μου αρέσει η συνεργασία με ομάδα ανθρώπων και η σύνθεση ιδεών.


ΕΡΩΤΗΣΗ:
Πολιτικά, πώς αυτοπροσδιορίζεσαι;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Δεν συμμετέχω ενεργά σε κάποιον πολιτικό φορέα ή πολιτικό κόμμα, αν και στο παρελθόν σαν φοιτητής υπήρξα μέλος φορέων και εκπρόσωπος Φοιτητικού Συλλόγου. Θεωρώ όμως σημαντικό, ακόμα και αν κάποιος είναι ενεργό μέλος κάποιου κόμματος, το να αφήνει στην άκρη αυτή του την ταυτότητα, όταν συμμετέχει ενεργά σε μια αυτοδιοικητική παράταξη.


ΕΡΩΤΗΣΗ:

Αν σου ζητούσα να μου περιγράψεις με λίγες λέξεις «πώς θα ήθελες να είναι η πόλη μας όταν θα λήγει η θητεία σου», τι θα μου έλεγες;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Θα ήθελα σε 5 έτη από σήμερα, η πόλη μας να είναι πιο φιλική προς τον μόνιμο κάτοικο, πιο ενδιαφέρουσα προς τον επισκέπτη, πιο καθαρή και σύγχρονη προς όλους.


ΕΡΩΤΗΣΗ:

Ποια είναι τα 3 πράγματα που σου αρέσουν περισσότερο στο μέρος που ζεις;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Μου αρέσει να βλέπω καθημερινά γύρω μου τους ανθρώπους που αγαπώ και μοιραζόμαστε τις ζωές μας σε αυτόν εδώ τον τόπο… Μου αρέσει να αντικρίζω καθημερινά τα Ενετικά Τείχη αυτής εδώ της Καστρούπολης που ζει και η ίδια, μέσα στις χιλιετίες στο ίδιο ακριβώς σημείο… Μου αρέσει να αγναντεύω αυτήν εδώ τη θάλασσα κάθε ημέρα που περνάει, πνιγμένη στα αιωνόβια πλατάνια…

 


 

 

____________________

πηγή: thelocals.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου