26/02/24

Με λόγια αλλά χωρίς έργα κ. δήμαρχε, τουρισμό δεν θα δει ποτέ η Ναύπακτος ούτε στα όνειρά της... (video)

 

Βασίλης Γκίζας ~ Δήμαρχος Ναυπακτίας, 

ο δήμαρχος που ξέρει να χειρίζεται άψογα τα μεγάλα δημοσιογραφικά κέντρα προς ίδιον όφελος.

 

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως ένας δικηγόρος έμπειρος μπορεί και χειρίζεται άψογα την ελληνική γλώσσα και ιδιαίτερα όταν η επιστήμη της νομικής  ανακατεύεται  με την πολιτική, όταν δηλαδή απευθύνεται στις λαϊκές μάζες.

Σε αυτό δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, ειδικά όταν αβίαστα μονολογεί , εκεί δηλαδή που μέσω  δοτών δημοσιογράφων μπορεί και διοχετεύει όλα τα λεγόμενά του στο κοινό χωρίς και κανένα αντίλογο.
Το θέμα μας όμως  είναι,  αν η δικηγορίστικη πολιτική του εκάστοτε νομικού που κατέχει δημόσια θέση έχει σχέση με την πραγματικότητα και την ωμή αλήθεια.  Κι ακόμα περισσότερο αν αυτόν τον θεσμό που εκπροσωπεί και προΐσταται τον τιμάει όπως ακριβώς θα έπρεπε,  απέναντι σ' αυτούς που τον έστειλαν στο δημόσιο πολιτικό αξίωμα που κατέχει. 

 

Κάνοντας αυτόν τον σύντομο πρόλογο,  φυσικά κι επικεντρωνόμαστε στον δικό μας δήμαρχο, τον δικηγόρο (και νομικό σύμβουλο της τοπικής εκκλησίας) που εξελέγη για δεύτερη συνεχόμενη φορά, τον δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Βασίλη Γκίζα.

Η αλήθεια είναι και δεν το αρνούμαστε πως δημοσιογραφική μας πέννα  στην πρώτη του δημαρχιακή θητεία του έκανε αυστηρή κριτική,  διαπιστώνοντας πως οι υποσχέσεις και τα λόγια του ήταν μυριάκις περισσότερα από τα ελάχιστα έργα που τελέστηκαν και περαιώθηκαν σε μια τετραετία.

Όσο δε για τους περισσότερους συνεργάτες του, εκεί είναι το μεγάλο ερωτηματικό!   Δεν θα μείνουμε όμως σ' αυτό, διότι η λαϊκή ετυμηγορία έχει πάντα τον πρώτο λόγο, είτε έχει δίκιο είτε άδικο και πρέπει να τη σεβαστούμε. Κι αυτό κάνουμε.

Εμείς σαν δημόσιο μέσο ενημέρωσης επίσης δεν  αρνούμαστε,    πως και στην τωρινή δημοτική θητεία του  δεν θα τον "προσκυνήσουμε"   ούτε και θα τον χαϊδέψουμε δια της γλώσσης  όπως κάνουν κάποιοι άλλοι, αλλά θα σταθούμε γενναία όρθιοι απέναντί του,  εκπροσωπώντας  την αληθινή κι ανόθευτη ενημέρωση, τιμώντας έτσι τους χιλιάδες φίλους αναγνώστες μας που μας εμπιστεύονται από το 2017 όταν και "γεννήθηκε"  η παρούσα ιστοσελίδα.

Ακούστε λοιπόν πιο κάτω στο σημερινό βίντεο πως από τη θέση του εκμεταλλεύεται τα μεγάλα αθηνοκεντρικά ΜΜΕ για να αυτοπροβληθεί και να δώσει περισσότερα "μπόνους" στο προσωπικό του προφίλ και κατ' επέκταση στην δική του δημοτική παράταξη.

Φυσικά δεν είναι κακό να διαφημίζεις τον τόπο σου, απεναντίας είναι πολύ καλό, αλλά:
Διαφημίζεις τί? Τις καλλονές που έχει μόνον από τη φύση κι απ'το Θεό? Αυτές που τις βρήκαμε έτοιμες από τον πλάστη Θεό και την δημιουργική φύση?  Αυτό μπορεί να το κάνει κι ο καθένας μας.
Το καλύτερο θα ήταν να διαφημίσεις τον τόπο σου (κι όχι την πάρτη σου) για αυτά που θα έπρεπε εσύ ήδη να είχες κάνει αλλά δεν τα έκανες, ούτως ώστε ν' αναβαθμιστεί ποιοτικά αυτός ο τόπος που "σκοτώνεσαι" κάθε τρεις και λίγο για να ξετρυπώσεις κάποιο αθηναϊκό κανάλι και να μας δείξεις τα δικηγορίστικα προσόντα σου στο μπλα-μπλα, αλλά ουσία μηδέν.

Ησουνα 4 χρόνια δήμαρχος κι επανεκλέχηκες για άλλα 5 κ. Γκίζα και τι έκανες για τον άγιο τούτο τόπο που βγαίνεις στα κανάλια και διαφημίζεις μόνο με παχιά λόγια? Τι έκανες για τον επισκέπτη-τουρίστα που καλείς να επισκεφτεί τη Ναύπακτο?  
Απολύτως τίποτα. Αυτή είναι η απάντηση. Απολύτως τίποτα!
 
Η Ναύπακτος σαν ιστορικός τόπος δεν διαθέτει ούτε ένα μουσείο, ούτε ένα!!!  

Ενα στολίδι που λέγεται "Ξενία" μας χάρισε ο τοπικός ευεργέτης κι αυτό είναι εγκαταλελημένο δεκαετίες τώρα στα μαύρα του τα χάλια...  
Για να μην αναφέρουμε κι ένα σωρό άλλα παραδείγματα που παραπέμπουν τη Ναύπακτο σαν ένα απλό γραφικό χωριό κι όχι μια πόλη "πόλο έλξης τουρισμού"  όπως εσείς του δήμου πολλάκις την αποκαλείτε!
Για ποιον τουρισμό ομιλείτε? Πού τον είδατε το τουρισμό?
Ποιές είναι οι δημόσιες τουριστικές υποδομές της πόλης και του τόπου ευρύτερα, πέραν της ιδιωτικής πρωτοβουλίας (με τα ελάχιστα ξενοδοχεία της)?
Που είναι οι επενδύσεις τουριστικού ενδιαφέροντος από επενδυτές που θα ερχόντουσαν να επενδύσουν στον τόπο μας με σκοπό την εν γένει αναβάθμισή του? Που είναι?  Πουθενά!

Δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα κ. Γκίζα δυστυχώς κι απ' ότι φαίνεται με τα μυαλά που κουβαλάτε οι περισσότεροι καρεκλοκένταυροι του δημαρχείου, δεν πρόκειται για πολλά χρόνια ακόμα να υπάρξει...

Φτιάξε λοιπόν έργα που θ' αναβαθμίσουν την δημόσια ζωή του τόπου μας και θα προσελκύσουν τουρίστες που θα μπορούν ν' απολαύσουν και να χαρούν την παραμονή τους στον τόπο μας και μετά βγες στα κανάλια και δείξε τους αυτά τα έργα σας. Τα παχιά λόγια χωρίς αντίκρυσμα είναι απλώς "προφάσεις εν αμαρτίαις"  ή "άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε" όπως λέει κι ο σοφός λαός.

_________________________________________________________________________

Δείτε ολο το βιντεάκι φίλοι μας, αν και είναι λίγο κουραστικό, δείτε το:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου